Sh. Larkinas 2019-2020 metų sezoną demonstravo fantastišką sportinę formą ir tiesiu žingsniavo reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo (MVP) vardo link. Turkijos pilietybę turintis ir jau debiutavęs šios šalies rinktinėje 182 cm ūgio amerikietis vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje praėjusį sezoną rinko po 22,2 taško. Įskaitant ir įspūdingą šou rungtynėse su Miuncheno „Bayern“, kur įžaidėjas pelnė net 49 taškus.

„Anadolu Efes“ tiesiog skriejo Eurolygos finalo ketverto link, tačiau Ergino Atamano auklėtinių svajonės buvo grubiai nuleistos ant žemės – pasaulį apėmė koronaviruso pandemija, o sezonas buvo sustabdytas ir liko nebaigtas.

Su naujomis viltimis naująjį sezoną pradėjęs Stambulo klubas susidūrė su sunkumais – forma jau nebuvo tokia gera, o Sh. Larkinas patyrė kelio traumą.

„Nebuvo taip, kad nuogąstaučiau dėl traumos. Žinojau, kad kažkada sugrįšiu ir susigrąžinsiu tą gerą žaidimą, kokį demonstravau praėjusį sezoną. Tačiau buvo sudėtinga, – pasakojo Sh. Larkinas. – Sveikimo procesas ne visuomet būna sklandus, kokio tikiesi. Pirmiausiai gydytojai sakė, kad po operacijos praėjus 3 mėnesiams jau galėsiu žaisti krepšinį. Ir tai turėjo nutikti rugsėjį.

Tačiau ėjo savaitė po savaitės, atėjo spalio pabaiga, o aš vis dar nesijaučiau gerai. Tai gniuždė. Žinau, tai krepšinis ir tokie dalykai nutinka. Džiaugiuosi, kad komanda laukė ir davė laiko pasveikti, pradėti treniruotis, patirti pakilimus ir nuopuolius. Turėjau tai praeiti, kad būčiau ten, kur esu. Manau, po truputį susigrąžinu buvusią sportinę formą“.

Įžaidėjas prisipažino, kad praėjusį sezoną kentėjo skausmus, o operaciją galėjo darytis 2019 metų vasarą. „Žaisdamas jaučiau didelį skausmą, tačiau mane į priekį vedė didžiulė motyvacija, tikslas, kurį sau iškėlėme. Nenorėjau gultis ant operacinio stalo, nes tikėjausi taip išlaikyti žaidimo ritmą, nenorėjau sustoti. Koronaviruso pandemija suteikė man galimybę pasirūpinti savimi ir išnaudoti ilgą pertrauką“, – sakė jis.

Krepšininkas teigė, kad jam patinka dirbti su netradiciniu, šablonų nesuvaržytu treneriu E. Atamanu.

„Jis labiausiai savimi pasitikintis treneris, kokį man yra tekę sutikti. Ir jis to pasitikėjimo savimi įkvepia mums. Pirmąjį sezoną jis buvo labai griežtas, reikalavo sunkiai treniruotis dukart per dieną, įskiepijo savo metodą. Po to jis nurimo. Jis suteikia mums laisvės, parodo, kad pasitiki žaidėjais ir treneriu štabu. Jis labai skiriasi nuo daugelio trenerių Europoje, kurie tiki, kad viskas turi būti jų kontroliuojama ir daroma pagal jų nurodymus“, – kalbėjo Sh. Larkinas.

Jis taip pat papasakojo, kaip pasirinko numerį ant savo marškinėlių ir ką tas skaičius jam reiškia.

„Jei įsižiūrėtumėte į mane, nepasakytumėte, kad esu panašus į krepšininką. Aš ne aukščiausias ir ne stipriausias. Kai augau, niekas netikėjo, kad pateksiu į NBA iš pirmojo naujokų biržos rato, kad laimėsiu ACC čempionatą, kad žaisiu Eurolygoje, pagerinsiu lygos rezultatyvumo rekordą ir taip dominuosiu. Taigi, pasirinkau skaičių „0“.

Šis skaičius simbolizuoja žmonių skaičių, kurie tikėjo, kad būsiu ten, kur dabar esu. Tai mane labai motyvuojantis pasirinkimas. Jei man rungtynės prastai susiklosto ar kai skauda, pasižiūriu į marškinėlių numerį, matau istoriją, suvokiu, kad net jei kažkas man nepavyksta, turiu tęsti, kovoti ir visus nutildyti“, – dalijosi mintimis Sh. Larkinas.

Šį sezoną rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše Sh. Larkinas kol kas rikiuojasi 10-oje vietoje su 14,86 taškų per rungtynes vidurkiu. Pirmauja Mike'as Jamesas su 19,48 taškų vidurkiu.

Aukščiausiai statistinėse kategorijose Sh. Larkinas yra pagal perimtus kamuolius – su 1,68 vidurkiu rikiuojasi antras, iš karto už Pierria Henry (1,83).

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse namie Sh. Larkinas tapo vienu pagrindinių pergalės kalvių prieš Kauno „Žalgirį“. Jis per 28 min. pelnė 18 taškų (1/1 dvitaškiai, 4/9 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius, dukart suklydo ir surinko 23 naudingumo balus. „Anadolu Efes“ triumfavo 89:62.

Penktadienį E. Atamano auklėtiniai 30-o turo rungtynes žais Miunchene su vietos „Bayern“ komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)