Jame ir vėl figūruoja Goranas Dragičius – 36-erių veteranas į nacionalinę rinktinę sugrįš po ilgos pertraukos. NBA žaidžiantis slovėnas paskutinį kartą rinktinės marškinėlius vilkėjo dar 2017-aisiais Turkijoje, kur padėjo savo šalies ekipai pirmą kartą tapti Europos čempione ir pats buvo išrinktas turnyro naudingiausiu žaidėju (MVP).

Tiesa anot Slovėnijos rinktinės trenerio A. Sekuličiaus, G. Dragičius turėtų sugrįžti vienoms – atsisveikinimo rungtynėms. Tai bus birželio 30-ąją Liublianoje vyksiantis susitikimas su Kroatijos rinktine, kuriame slovėnams padės ir kita NBA žvaigždė Luka Dončičius.

Liepos 3 d. slovėnai išvykoje žais paskutines atrankos C grupės rungtynes su Švedija, tačiau jose G. Dragičius pagal išankstinį planą jau nedalyvaus. Skirtingai, nei L. Dončičius, kuris pasiryžęs komandai padėti ir rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate.

„Sulaukiau daugybės prašymų atsisveikinti su komanda rungtynėse namuose. Taigi, negalėjau atsisakyti – tikiuosi paskutines savo rungtynes sužaisti stebint pilnoms „Stožice“ arenos tribūnoms“, – teigė pats G. Dragičius, kuris po 2017-ųjų Europos čempionato jau tikino visiems laikams pabaigęs karjerą nacionalinėje komandoje.

Slovėnai kol kas dar nėra užsitikrinę vietos kitame varžybų etape ir būsimam atrankos varžybų „langui“ suburs beveik stipriausią sudėtį.

Komandai negalės padėti tik traumuotas Klemenas Prepeličius, tačiau savo dispozicijoje A. Sekuličius ir jau minėtus žaidėjus, ir iš praėjusių metų olimpinės atrankos lietuvių ne itin maloniai prisimenamus Vlatko Čančarą, Jaka Blažičių, Alekseju Nikoličių, Edo Muričių, natūralizuotą amerikietį Mike'ą Tobey ir kitus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primename, kad rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate lietuviai ir slovėnai pateko į vieną grupę,kurioje taip pat varžysis Vokietija, Prancūzija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Lietuviai ir slovėnai tarpusavyje žais pačias pirmas savo rungtynes čempionate.

Tuo metu pasaulio čempionato atrankos varžybose lietuviai jau užsitikrino vietą kitame etape, o F grupėje dar sužais dvejas rungtynes su Bugarija išvykoje ir Čekija namuose.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją