Į nokdauną šeimininkus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pasiuntė jau pačioje susitikimo pradžioje, kai per pirmąsias 8 min. jiems leido pelnyti vos 4 taškus (23:4). Nors netrukus Pauliaus Juodžio vadovaujama ekipa atgavo amą ir pagyvino savo puolimą, „Žalgiris“ jau buvo gerokai nutolęs ir per pirmąją mačo pusę šeimininkai priartėti prie varžovų neįstengė.

Visgi po pertraukos užstrigo jau „Žalgirio“ puolimo mašina, o „Nevėžis“ ėmė sparčiai mažinti atsilikimą ir priartėjo iki keturių taškų (58:54).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje neatlaikė „Žalgirio“ vidurio puolėjo Augusto Limos nervai. Keletą kartų iš eilės iš po krepšio nepataikęs brazilas prasižengė pats, piktai apeliavo į arbitrą ir užsidirbo techninę pražangą – tokią pačią nuobaudą pirmoje mačo pusėje buvo gavęs šeimininkų treneris P. Juodis.

Nepaisant Kėdainių komandos spurto, „Žalgiris“ atsilaikė. Svarbų tritaškį pataikė Artūras Milaknis, šaltakraujiškumą pademonstravo Paulius Jankūnas ir kauniečiai ne be vargo į savo sąskaitą įsirašė jau 8-ąją pergalę, o mačo pabaigoje jų pranašumas ir vėl tapo dviženklis.

„Žalgiriui“ tai buvo jau trečiosios rungtynės per 5 dienas ir ketvirtos per savaitę. Praėjusį sekmadienį kauniečiai LKL čempionate įveikė Klaipėdos „Neptūną“, o trečiadienį ir penktadienį Eurolygoje turėjo pripažinti atitinkamai Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“ pranašumą.

Kauniečiai rungtynėse Kėdainiuose vertėsi be Antano Kavaliausko, kuris nebuvo įtrauktas į protokolą.

„Žalgiris“: Leo Westermannas 15, Paulius Jankūnas 13 (11 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 13, Augusto Lima 10, Artūras Milaknis 9.

„Nevėžis“: Justas Sinica 15, Toni Prostranas 13, Karolis Petrukonis 9, Jermaine'as Love'as 9.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai)

1. Žalgiris9818
2. Lietkabelis9727
3. Lietuvos rytas9636
4. Pieno žvaigždės9545
5. Neptūnas9454
6. Vytautas9454
7. Nevėžis9454
8. Juventus9363
9. Dzūkija9363
10. Šiauliai9181


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)