Vienas epizodas – kai krepšininkas liečia krepšio konstrukciją varžovui atakuojant krepšį – šį sezoną jau buvo analizuotas. Tačiau šiam epizodui pasikartojus per „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ rungtynes tai vėl sukėlė diskusijų audrą.

Rungtynių teisėjų priimtus sprendimus aiškina ir komentarus pateikia LKL ekspertai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: kamuolys pralenda per krepšio apačią („Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“, trečios serijos rungtynės)

Žaidėjams Nr. 21 (S. Galdikui) ir Nr. 8 (M. Lukauskiui) kovojant dėl kamuolio, šis atsimuša į grindis ir įkrenta į krepšį iš apačios. Tai taisyklių pažeidimas, kurio teisėjai nepastebėjo. Kadangi šiuo atveju sunku nustatyti, kuris iš krepšininkų dėl to kaltas, turėjo būti skirtas „ginčas“. Blogas teisėjų sprendimas nestabdyti žaidimo.

2 momentas: M. Echodas liečia lanką atakuojant varžovui („Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“, penktos serijos rungtynės)

Žaidėjas Nr. 5 (J. Johnsonas) meta į krepšį. Kamuoliui atšokus nuo lentos lanką liečia žaidėjas Nr. 14 (M. Echodas). Tai nėra taisyklių pažeidimas. Trukdymas įmesti kamuolį į krepšį metimo metu yra tuomet, kai žaidėjas pajudina lentą ar sugriebia lanką ir tai, teisėjo nuomone, sutrukdo kamuoliui įkristi į krepšį. Šiuo atveju atšokęs nuo lentos kamuolys neturėjo jokios galimybės įkristi į krepšį. Geras teisėjų sprendimas nestabdyti žaidimo.

Ši taisyklė jau buvo patekusi į „Teisėjo švilpuko“ rubrikos akiratį „Neptūnui“ kovojant čempionato ketvirtfinalyje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Tuomet teisėjai įskaitė pasvaliečių metimą, kai tinklelį lietė S. Galdikas, nes, teisėjų nuomone, tinklelio lietimas ir sukelta krepšio virbacija galėjo sutrukdyti kamuoliui įkristi į krepšį. Jei yra nors minimali tikimybė, kad dėl to kamuolys galėjo neįkristi į krepšį, teisėjas turi įskaityti metimą.

3 momentas: L. Kisielius prakiša ranką pro lanką („Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“, penktos serijos rungtynės)

Po žaidėjo Nr. 31 (R. Giedraičio) metimo žaidėjas Nr. 7 (L. Kisielius) prakiša ranką pro lanką iš apačios ir pamuša kamuolį. Tai taisyklių pažeidimas (trukdymas įmesti kamuolį į krepšį metimo metu) – teisėjai teisingai įskaitė 2 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)