„Lokomotiv“ pirmadienį vakare oficialiai pristatė ekipos naujoką bei klubo svetainėje pateikė krepšininko komentarą apie laiką Pirėjuje ir svarbiausias priežastis persikelti į VTB lygoje bei „Eurocup“ turnyre besivaržančią ekipą.

Man „Lokomotiv“ nėra svetima komanda, o tai buvo svarbu.
Mindaugas Kuzminskas

„Vasarą pasirašiau sutartį su Pirėjo „Olympiakos“, kur Davidas Blattas asmeniškai mane kvietė į komandą. Man labai patiko kolektyvas, ekipa, galimybė žaisti vadovaujant D. Blattui.

Kaip žinome, deja, viskas pasikeitė per naktį.

Pasikeitus treneriui koregavosi ir mano pozicija komandoje. Ji nebeatitiko mano ambicijų. Gavau pasiūlymą iš Krasnodaro. Man „Lokomotiv“ nėra svetima komanda, o tai buvo svarbu.

Gerai pažįstu trenerį Lucą Banchi, kelis kartus buvome susitikę Italijos čempionate, mane žavėjo šio specialisto darbas.

Pažįstu Giną Rutkauską (klubo viceprezidentą), su Mantu Kalniečiu žaidėme rinktinėje pasaulio čempionate, o prieš tai buvome komandos draugais Milane ir „Žalgiryje“.

Pagrindinė priežastis persikelti į Krasnodarą buvo ta, kad tai konkurencinga, kovinga ir labai ambicinga komanda, galinti kovoti dėl bilieto į Eurolygą“, – klubo svetainei pasakojo M. Kuzminskas.

Puolėjas debiutuoti gali jau trečiadienį Venecijoje, „Lokomotiv“ (2/4) sieks gyvybiškai svarbios pergalės prieš „Umana Reyer“ (4/2) krepšininkus.

Primename, kad „TV3 žinios“ sekmadienio vakarą pranešė, jog M. Kuzminskas susitarė su „Loko“ dėl pusantrų metų trukmės ir 1,5 mln. eurų vertės sutarties.

Vasarą prapuolęs jau Lietuvos rinktinėje puolėjas buvo nepanašus į save ir OLY komandoje. Šį sezoną per 6-erias sužaistas rungtynes jis vidutiniškai žaidė tik po 13 minučių ir rinko po 5,8 taško bei 4,5 naudingumo balo.

Mindaugas tapo dar vienu Lietuvos krepšininku, kurio karjera Pirėjuje nesusiklostė. Galima prisiminti, kad dėl įvairių aplinkybių „Olympiakos“ nepasisekė Martynui Gecevičiui, Eurelijui Žukauskui, taip pat Arvydui Macijauskui.

„Lokomotiv“ taip pat išgyvena ne geriausius laikus ir rizikuoja net nepatekti į Europos taurės turnyro atkrintamąsias, nes du kartus nusileido Vilniaus „Rytui“ ir dabar yra tarp B grupės autsaiderių.

„Eurocup“ B grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Partizan5138
2.Umana Reyer4225
3.Tofaš33-7
4.Lokomotiv242
5.Limožo CSP24-24
6.Rytas24-34


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)