Graikai ketvirtadienį svečiuose įveikė „Žalgirį“ rezultatu 74:72.

„Kaip ir tikėjomės, virė tikros kautynės, „Žalgiris“ nepasidavė net ketvirtame kėlinyje atsilikdamas 13 taškų skirtumu. Padarėme kvailų klaidų, leidome varžovams pataikyti kelis svarbius tritaškius.

Bet pabaigoje pristatėme kamuolį ten, kur ir norėjome – S. Vezenkovui į rankas. Tikėjomės, kad „Žalgiris“ keisis dengiamaisiais ir Saša atsidurs vienas prieš vieną su gynėju, taip ir įvyko. Tiesa, jo metimas vis tiek buvo sudėtingas, bet taiklus“, – susitikimą komentavo G. Bartzokas, kurio auklėtiniai matematiškai jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

9 iš 9 pataikytų dvitaškių, 25 taškai, 8 atkovoti kamuoliai – toks buvo S. Vezenkovo kraitis Kaune.

27-erių puolėjas iš Bulgarijos 30 naudingumo balų ribą šiame sezone peržengė jau penktą sykį, o jo efektyvumo vidurkis siekia 23 balus.

Iš pažiūros S. Vezenkovas neatrodo nei ypatingas atletas, nei išskirtinai techniškas žaidėjas – nieko keisto, kad jis sužydėjo būtent „Olympiakos“ gretose treniruojant G. Bartzokui.

„Aišku, Saša – labai gudrus, puikiai juda be kamuolio, pamato erdves ir „kerta“ į jas. Bet reikia atkreipti dėmesį ir į komandos draugus, kurie jam ten laiku perduoda kamuolį – šįvakar taip buvo gal šešis ar septynis kartus, ir dažniausiai asistuodavo puikiai aikštę matantis Moustapha Fallas. Labai retai kur rasite kitą tokį aukštaūgį. Taigi, dėl nuostabios Sašos statistikos atsakinga visa komanda“, – S. Vezenkovo fenomeną aiškino 57-erių specialistas.

Graikijos čempionų vairininkas spaudos konferencijoje po rungtynių sulaukė klausimo, kaip vertina tikimybę sugrįžti į Kauną per ketvirtfinalio seriją: „Olympiakos“ dabar pirmauja Eurolygoje, tad susidurtų su „Žalgiriu“ tuo atveju, jei Kazio Maksvyčio auklėtiniai užsiropštų iki geidžiamos aštuntos vietos.

„Žinote, mes labiau norėtume grįžti į Kauną finalo ketvertui, – šypsojosi G. Bartzokas, prisiminęs, kur šiemet vyks Eurolygos sezono kulminacija. – Bet niekas mums dar nėra garantuota, rimtai kausimės toliau ir tikėsimės išvengti traumų.

Žinoma, vietą ketvirtfinalyje mes jau turime, bet kas bus mūsų varžovai, nežinia – matome fantastišką kovą dėl kelialapių į atkrintamąsias. Kad ir kas tai būtų, priešininkas bus rimtas. Tiesą sakant, neišvengiamai bus ir puikių komandų, kurioms teks likti už borto. Pavyzdžiui, čempionams Stambulo „Anadolu Efes“ dabar bus nelengva pakilti į aštuonetą.“


Abiems ekipoms ketvirtadienį stigo įžaidėjų: „Žalgiriui“ negalėjo padėti Isaiah Tayloras, „Olympiakos“ vertėsi be Kosto Slouko.

Artimiausias rungtynes Eurolygoje Kauno klubas žais kovo 24-ą Stambule su „Fenerbahče“.

Apskritai žalgiriečiams reguliariajame sezone dar liko penki varžovai: namuose teks kautis su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“, išvykoje – su Miuncheno „Bayern“. Būtent po paskutinio turo ir „Žalgirio“ viešnagės Vokietijoje balandžio 14 dieną paaiškės galutinė komandų rikiuotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją