Mintimis prieš būsimą susitikimą su „Žalgirio“ komanda pasidalino Kaune 2011-2012 metais rungtyniavęs, o dabar Tel Avivo klubo garbę ginantis amerikietis Sonny Weemsas ir „Maccabi“ sporto direktoriumi dirbantis buvęs krepšininkas Nikola Vujčičius.

„Smagu sugrįžti į Kauną, ilgai čia nebuvau, – įspūdžiais „Žalgirio“ arenoje dalinosi S.Weemsas. – Čia prasidėjo mano karjera Europoje, todėl džiaugiuosi čia būdamas. Puikiai prisimenu komandai atsidavusius žaliai-baltus sirgalius. Tai pirmas dalykas, kurį prisimenu. Kiekvienas krepšininkas mėgsta tokius aistruolius, o lietuviai yra labai aistringi krepšinio sirgaliai.“

Būtent S.Weemsas bei kitas „Maccabi“ komandos amerikietis – Andrew Goudelockas tapo Tel Avivo klubo lyderiais Eurolygos sezono pradžioje. Tiesa, 2016-2017 m. Eurolygos sezone pirmąją pergalę Izraelio klubas iškovojo tik praėjusį trečiadienį namuose įveikęs Stambulo „Galatasaray“ ekipą.

Kalbėdamas apie savo komandos žaidimą, S. Weemsas teigė, jog „Maccabi“ komandos žaidimas turėtų gerėti, kuomet individualiai stiprūs komandos žaidėjai geriau supras vienas kitą aikštėje.

„Kiekvienose rungtynėse atiduodame visas jėgas ir ypatingai stengiamės dirbti gynyboje bei sugriauti kitų komandų žaidimą. Stengiamės žaisti taip, kaip nemėgsta kitos komandos – bėgti į greitąjį puolimą, aikštėje sukurti tikrą chaosą. Turime individualiai stiprių krepšininkų ir tik pradėjome sezoną, todėl stengiamės sustyguoti savo žaidimą. Sezono eigoje jis turėtų tik gerėti“, – teigė S. Weemsas.

Kaune mažiausiai vieną gerai pažįstamą veidą sutiko ir „Maccabi“ komandoje dirbantis buvęs profesionalus krepšininkas Nikola Vujčičius. Kroatas Tel Avive žaidė kartu su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi bei džiaugėsi matydamas savo gerą bičiulį pasirinkusį trenerio kelią.

„Visada smagu pasimatyti su Šaru. Smagu, kad jis pasirinko trenerio kelią savo karjeroje. Mes visi mėgaujamės jo krepšinio nuovoka ir žiniomis. Jau būdamas krepšininku jis buvo treneris. Skirtumas tas, jog jis dar ir turėjo žaisti aikštėje. Galima matyti daug Šaro treniravimo aspektų, kurie atėję iš jo kaip žaidėjo žaidimo stiliaus“, – kalbėjo N. Vujčičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)