Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių yra lygu (2:2) ir viskas spręsis žūtbūtiniame mūšyje trečiadienį Kaune (gegužės 11 d.).

„Žalgirio“ gretose savo geriausią „Betsafe-LKL“ karjeros mačą žaidė Tai Websteris, pelnęs 17 taškų, tačiau „Neptūne“ spindėjo įspūdingai tritaškius laidęs Nojus Mineikis. Jo sąskaitoje – 23 taškas ir 6 iš 7 tritaškių.

„Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis po dvikovos pripažino didesnį varžovų kovingumą, kuris ir lėmė Klaipėdos ekipos pergalę. Ekipos vyr. treneris atviras – prieš lemiamą dvikovą viskas „tampa trapu“.

„Neptūnas“ nusipelnė pergalės. Trečiame kėlinyje pavijome varžovus ir persvėrėme rezultatą, bet to neužtenka.

Niekaip nesuprantu, iš kur tie kalneliai, praėjusiose rungtynėse viskas buvo gerai, tinkama energija, dėmesys, o šį vakarą to nebuvo.

Turėjome atvažiuoti ir užbaigti seriją, bet yra, kaip yra. „Neptūnas“ nusipelnė to“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Gana nervingos rungtynės, pirmoje jų pusėje vienu metu keitėte net tris gynėjus iškart. Gal tai tam tikra žinutė savo komandai?, – po dvikovos spaudos konferencijoje buvo paklaustas strategas.

– Kai nesiklosto rungtynių planas, iš pradžių lieka trys kėliniai, tada – du. Galų gale buvome sugrįžę. Tada – trys tritaškiai iš eilės, iš jų – du tolimi metimai po greitų atakų.

Taip, daug klaidų, nėra užtikrintumo.

– „Neptūnas“ žaidė be Žygimanto Janavičiaus, reikia pripažinti, jog Klaipėdos ekipa sukūrė stebuklą. „Neptūnas“ buvo linkęs mirti aikštėje, ar tą patį galite pasakyti apie savo krepšininkus?

– Taip, mes nežaidėme taip, kaip praėjusiose rungtynėse. Nesame tokio meistriškumo, jog pakaktų tik atvažiuoti į Klaipėdą, o „Neptūnas“ iškeltų rankas pilnoje arenoje ir mes pasiimame pergalę.

Ją reikia iškovoti. Šiandien to nebuvo.

– Ar ieškote to dingusio kovingumo priežasčių? Ar jūs prie kažkokio atsakymo priartėjęs?

– Ne, nepriartėjęs, ieškosime (atsakymo). Nesijaučiu užtikrintai, laukia lemiamos rungtynės, o kai lemia paskutinis mačas, tampa viskas trapu. Užmirštame šią dvikovą ir ruošiamės trečiadieniui.

„Žalgiriui“ nepadėjo Edgaras Ulanovas, tuo metu „Neptūnas“ taip pat vertėsi be vieno iš lyderių Žygimanto Janavičiaus.

Rungtynių apžvalga:

Serijos rezultatai:

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 92:88

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 70:68

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 87:71

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 87:78

Serijos laimėtojas pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kitame pusfinalyje Šiaulių klubas mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją