Penkias pražangas užsidirbęs ir anksčiau laiko mačą baigęs „Neptūno“ raumenų kalnas tvirtai nužingsniavo iki teisėjų kambariuko. Įsibrovęs į jį kelias minutes gana karštai su arbitrais diskutavo, girdėjosi ir pakeltas balsas.

Galiausiai duris pravėrusi „Neptūno“ atstovė spaudai išprašė S. Galdiką iš teisėjų kambario.

„Dabar nieko nekomentuosiu, noriu palįsti po dušu“, – žurnalistams atšovė S. Galdikas.

Jo atstovaujamas „Neptūnas“ šiose rungtynėse prasižengė 38 kartus, o „Lietuvos ryto“ krepšininkams arbitrai fiksavo tik 22 pražangas.

Rungtynėms teisėjavo Tomas Jasevičius, Artūras Šukys ir Gytis Vilius.

Kiti teisėjai leidžia kovoti, pasistumdyti. Aš esu tokio tipo, kuris mėgsta kontaktą, kietesnį krepšinį. Šįkart švilpė viską, galiausiai mačo pabaigoje išsibaudavome.
Simas Galdikas

Visgi, atvėjus emocijoms, S. Galdikas pateikė netikėtą atsakymą dėl savo vizito teisėjų kambaryje.

– Ko pritrūko siekiant lemiamos pergalės?

– Gal tų kelių taškų, kelių tikslių atakų, kelių metimų. Reikėjo apsiginti lemiamomis minutėmis, atkovoti vieną, kitą kamuolį, be to, išsibaudavome, nebuvo kam žaisti.

– Gautos dvi ankstyvos pražangos, vėliau išsibaudavote ir jūs, ir Edgaras Želionis. Ar teisėjai šįkart fiksavo kiekvieną kontaktą?

– Nežinau, nežinau... Šiandien švilpė vienaip, praeitose rungtynėse – kitaip. Mūsų darbas – prisitaikyti prie teisėjų. Skirtingai traktuojamos pražangos: vieneriose rungtynėse gali sužaisti kiečiau, kitose už bet kokį prisilietimą švilpia.

– Penktosios rungtynės, ar jautėsi nuovargis?

– Aš nebuvau pavargęs. Turėjome po pirmadienio mačo atsistatymą. Nemanau, kad buvome labiau pavargę nei varžovai.

– Po mačo buvote užsukęs į teisėjų kambarį, ką su jais kalbėjote?

– Ai, čia dėl atostogų mes. Planuojame vykti pailsėti visi kartu, norėjau aptarti kelionės detales (šypsosi). Sezonas į pabaigą, reikės pailsėti. Nieko ypatingo, galvojame į Ispaniją skristi, renkame chebrą.

– Ar didelė kompanija?

– Visus savus, be žurnalistų, nes dar galite ką nors prifilmuoti. Žinote, vasara, norėsis atsipalaiduoti kurį vakarą.

– O kelionę planuojate po pirmų trijų mažojo finalo mačų ar reikės daugiau tų rungtynių?

– Nežinau, visos komandos žaidžia. „Lietkabelis“ ilsėjosi, mes kovojome. Nežinau, kam tai bus į naudą.

– Sakėte, kad reikia prisitaikyti prie teisėjų, ar sprendžiant pagal gautą komandos pražangų skaičių reiškia, kad šiandien to nepavyko padaryti?

– Kiekvienas teisėjas kiekviename mače švilpia skirtingai. FIBA Čempionų lygoje vieni teisėjai leidžia žaisti „moterišką“ krepšinį, čia nieko blogo nenoriu pasakyti apie moterų krepšinį.

Kiti teisėjai leidžia kovoti, pasistumdyti. Aš esu tokio tipo, kuris mėgsta kontaktą, kietesnį krepšinį. Šįkart švilpė viską, galiausiai mačo pabaigoje išsibaudavome. Per daug agresyvūs buvome.

Turime peržiūrėti vaizdo įrašą. Jį peržiūrėjus, visai kitaip pamatai tas situacijas, šiandien prieš mačą turėjau atsiprašyti Roko Giedraičio už ankstesnes rungtynes. Žinoma, skaudu, tai buvo sezono mačas.

– Per mažąjį finalą kovosite su broliais Lavrinovičiais, juos K. Maksvytis puikiai pažįsta po praėjusio sezono „Lietkabelyje“. Tai palengvins „Neptūno“ užduotis?

– Na, broliai nemažai žino ir apie Maksvyčio stilių. Greičiausiai dvigubins gynybą prieš mane, neleis žaisti vienas prieš vieną. Neturime nuleisti rankų ir reikia siekti medalio, šįkart bronzos.

Lemiamas pusfinalio rungtynes 88:82 laimėjo ir LKL finalą po trejų metų pertraukos pateko „Lietuvos rytas“.

Mažojo finalo serija iki trijų pergalių startuos birželio 10 dieną Klaipėdoje. Joje dėl bronzos apdovanojimų „Neptūnas“ susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ pusfinalio serijos rezultatai:

Gegužės 28 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 79:84

Gegužės 30 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 49:67

Birželio 2 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 74:67

Birželio 4 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 74:70

Birželio 6 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 88:82

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)