Trenerio Lino Šalkaus vadovaujama komanda šeštadienį įveikė varžoves 77:38 (20:9, 21:14, 16:9, 20:6).

Nugalėtojų ekipai 18 taškų pelnė Iveta Šalkauskė (7 atk. kam.), 12 – Akvilė Baronėnaitė (16 atk. kam.), 10 – Eglė Tarasevičiūtė. Kornelija Balčiūnaitė atkovojo 10 kamuolių.

„Berezina-RCOR“ ekipoje rezultatyviausia buvo Kristina Turomša. Ji surinko 8 taškus.

„Hoptrans-Sirenos“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 46-28. Abi komandos suklydo net 63 kartus (30-33).

„Hoptrans-Sirenos“ sekmadienį nugalėjo viešnias 51:39 (17:7, 12:9, 14:15, 8:8).

Nugalėtojų gretose vėl rezultatyviausiai žaidė I. Šalkauskė. Ji surinko 17 taškų. Vidurio puolėja dar atkovojo 7 kamuolius. K. Balčiūnaitės sąskaitoje – 8 taškai, 7 atkovoti ir 6 perimti kamuoliai.

Borisovo komandai 11 taškų pelnė Irina Čubkovec.

Aikštelės šeimininkės atkovojo 48, o jų varžovės – 33 kamuolius. Viešnios nemetė nė vieno baudos metimo, o iš 25 tritaškių pataikė tik 3 (12 proc.).

Dviem pergalėmis čempionatą pradėjo ir lygos debiutantė Umėjos „Udominate Basket“ (Švedija) komanda. Ji namuose šeštadienį 80:62, o sekmadienį 78:59 nugalėjo Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina) ekipą.

BWBL čempionate šį sezoną dalyvaus 10 komandų iš šešių šalių: Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Švedijos ir Ukrainos. Šiemet į BWBL sugrįžo Latvijos ir Švedijos klubai. Pirmajame čempionato etape – reguliariame sezone – kovos ne septynios, o šešios ekipos. Jos iki kitų metų vasario tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Į antrąjį etapą pateks 1-4 vietas užimsiančios komandos. Paskutiniu momentu dėl finansinių sunkumų dalyvauti čempionate atsisakė Klaipėdos „Fortūna“.

Pirmajame etape dar dalyvauja Rygos „RSU-Merks“ (Latvija) ir Talino „Eclex-1182“ (Estija) komandos.

Praėjusio čempionato finalo ketverto turnyre dalyvavusios Lietuvos čempionė Vilniaus „Kibirkšties-Viči-Iki“ komanda bei trys Baltarusijos ekipos: Gardino „Olimpia“, Minsko „Horizont“ ir Minsko „Cmoki-Minsk“ varžybas pradės antrojo etapo, kuris vyks kitų metų vasario ir kovo mėnesiais.

Finalo ketverto turnyras bus rengiamas kitų metų balandžio 18-20 dienomis.

Praėjusiame BWBL čempionate dalyvavo aštuonios komandos iš keturių šalių. Čempione tapo „Olimpia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)