Iki rungtynių pabaigos likus 41 sek. „Kretinga“ pirmavo 69:68 ir turėjo kamuolį savo rankose. Vis tik Justas Grikštas neišnaudojo dėkingos progos ir prametė iš po krepšio. Likus 16 sek. „Kretingos“ įžaidėjo Domininko Matučio pražanga prie baudų metimo linijos pasiuntė Augustiną Kiudulą.

17-metis įžaidėjas realizavo 1 baudos metimą iš 2, tačiau „Kretinga“ nesugebėjo atsikovoti kamuolio po savuoju krepšiu. Aidint sirenai, pergalę tolimu šūviu „Rivilei“ išplėšė 17-metis gynėjas Gytis Valickas.

Rungtynių herojumi tapęs G. Valickas sakė: „,Visų pirma, rungtynių pradžioje mums pavyko neutralizuoti jų įžaidėją (D. Matutį, – autoriaus pastaba). Vėliau jis susimetė savo metimus, bet pirmoje pusėje mes jam padarėme daug įtakos Man asmeniškai tai pirmasis toks metimas. Nuotaikos – nerealios, labai džiaugiamės. Šiandien mūsų komandos draugo Vaidoto (Jatulevičiaus, – autoriaus pastaba) gimtadienis, todėl ši pergalė yra dovana jam.“

G. Valickas iš viso šiame mače pelnė 17 taškų (4/7 dvit., 3/6 trit.) ir surinko 11 naudingumo balų.

Po dramatiškos pergalės „Rivilės“ treneris Mindaugas Noreika džiaugėsi, kad jo vadovaujamas jaunimas lemiamomis akimirkomis gali prisiimti vis daugiau atsakomybės.

„Jau antras kartas šį sezoną, kai jaunimas „uždaro“ rungtynes pergalingai. Bandėm laikyti aukštą tempą ir prie aukšto tempo sugebėjome padaryti labai daug klaidų. Kai kurios klaidos buvo padarytos lygioje vietoje, todėl žaidėjams iš mano pusės buvo daug kritikos šiais klausimais. Manau, kad mūsų planas pildosi. Labai džiaugiuosi pirmąja sezono puse ir tai, kaip mes ją sužaidėme. Antroji sezono pusė, mano supratimu, yra mūsų augimo dalies veidrodis.

Pirmoje pusėje mums reikėjo susitvarkyti su galvomis. Atėjus į vyrų krepšinį, jaunimui kyla daug klausimų. Dabar jie supranta ženkliai daugiau. Jaunimas natūraliai įgauna jėgos, adaptuojasi prie žaidimo, skaito jį. Taip, jie daro klaidų, bet jie darosi kitokie, supranta, ką darė ne taip. Kažkokius epizodus galima taisyti treniruotėse, tą ir bandysime daryti. Toks ir yra šios komandos tikslas – kad žaidėjai augtų ir tobulėtų.“

Sezono lyderių treneris M. Noreika džiaugėsi ir A. Kiudulo pasirodymu. 200 cm ūgio Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinis pelnė 17 taškų, atkovojo 17 kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų.

„Augustino mes labai ilgai laukėme. Jis sezono pradžioje gydėsi vasarą gautą traumelę, kurios gydymas užtruko labai ilgai. Augustinas žaidžia jau antrą mėnesį, turi charakterį, kuris yra tinkamas krepšininkui ir tai matome rezultate. Man džiugu už Augustiną, Gytį, Karolį Brusoką, Benas Aleliūną, Gediminas Alisą ir visus kitus, nes naudos davė kiekvienas. Manau, davėme gerą kovą ir patys gavome gerą kovą, todėl šis taškas labai svarbus.“

„Kretingos“ vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius išskyrė pralaimėtą kovą po krepšiais: „Labai sunku rasti žodžių po tokių rungtynių. Pralaimėjome ne tik dėl paskutinės atakos. Pagrindinis akcentas buvo atkovoti kamuoliai. Jeigu būtume atsikovoję kamuolį, paskutinę ataką būtume turėję mes. Su Evaldu Rasteniu daugmaž susitvarkėme, bet nesusitvarkėme su atkovotais kamuoliais. Liko daug rungtynių ir jeigu po vieno pralaimėjimo sulūšime, tikrai bus blogai. Niekas neapsaugotas nuo tokių metimų. Niekas dar neprarasta – dirbam ir važiuojam toliau.“

„Kretingos“ komandoje sėkmingiausiai žaidė 21 naudingumo balą surinkęs Rokas Šimkevičius.

„Rivile“ „TOPsport–RKL“ A divizione tarp 16 komandų žengia pirma, o „Kretinga“ yra trečia.

Pergalingas puskablis – per 0,7 sekundės

Pergalingą metimą aidint sirenai savaitgalį pataikė ir Kauno jaunimas. „Žalgiris-3“ (7/1) vos neprisižaidė rungtynėse su Alytaus „SRC-Dzūkija“ (3/3). Vytauto Pliaugos auklėtiniai namuose alytiškius nugalėjo 76:74 (19:21, 22:18, 18:19, 17:16).

Likus 0,7 sekundės rezultatas buvo lygus, o 16-metis Motiejus Krivas taikliu puskabliu pasiuntė savo komandos draugus į euforiją.

„SRC-Dzūkija“ klubas pasinaudojo „TOPsport–RKL“ nuostatuose numatyta galimybe pateikti protestą po rungtynių praėjus ne daugiau kaip 15 minučių. Išnagrinėjus vaizdo įrašą, nustatyta, kad paskutinis metimas buvo atliktas laiku, todėl protestas nebuvo patenkintas.

Pergalingo metimo autorius M. Krivas iš viso pelnė 15 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 26 naudingumo balus (pirmas rezultatas komandoje).

„SRC-Dzūkijos“ gretose sėkmingiausiai žaidė 34 naudingumo balus surinkęs Rytis Sasnauskas.

B diviziono B grupėje tarp 10 komandų „Žalgiris-3“ užima 2 vietą, o „SRC-Dzūkija“ yra septinta.

J. Paukštės dominavimas

Eilinę pergalę B divizione iškovojo Šiaulių „Saulė-SG“ (7/5). Laimono Kutros auklėtiniai svečiuose 82:60 (19:18, 27:14, 19:8, 17:20) susitvarkė su Raseinių KKSC (2/10) jaunimu.

Saulės miesto gretose vėl nesustabdomas buvo Jonas Paukštė. 20-metis vidurio puolėjas vos per 17,29 minutės pelnė 21 tašką (dvit. 10/13), atkovojo 14 kamuolių ir surinko 38 naudingumo balus.

Po mačo RKL.lt kalbintas 224 cm ūgio krepšininkas sakė: „Pradžioje varžovai žaidė visai neblogai, bet susitvarkėme po krepšiu gynybą ir laimėjome. Labai didelį progresą padariau atėjęs į „Šiaulių“ sistemą. Tai man padėjo gana stipriai patobulėti kaip žmogui ir krepšininkui. Daugiausiai treniruojuosi su pagrindine „Šiaulių“ komanda. Pradžioje norėtųsi įsitvirtinti LKL, o vėliau pasiekti ir Eurolygos krepšinio lygį. Aišku, viskam reikia laiko.“

Raseinių gretose 12 naudingumo balų surinko 17-metis Milvydas Nazimovas.

B diviziono A grupėje tarp 9 komandų „Saulė-SG“ užima 4 vietą, o Raseiniai yra devinti.

„TOPsport“ taurės batalijos

Startavo kovos dėl „TOPsport“ taurės. Dėl jos „minuso“ principu varžosi 16 B diviziono komandų. Praėjusį savaitgalį vietas ketvirtfinalyje iškovojo 3 komandos.

Pakruojo sporto centras 82:64 (29:12, 19:21, 23:24, 11:7) įveikė Kaišiadorių „Savingę“, o „Kupiškis“ 88:52 (20:12, 23:22, 22:12, 23:6) nugalėjo „SRC-Dzūkiją“.

Tuo metu Lietuvos kurčiųjų sporto klubui, atsisakiusiam dalyvauti turnyre, aštuntfinalio mače su „Jurbarku“ įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Visuose etapuose bus žaidžiama vieno minuso principu, o nugalėtojas paaiškės kovo viduryje vyksiančiame finalo ketverto turnyre. Numatoma, kad „TOPsport“ taurės kovos startuos jau kitą savaitgalį.

Įdomu tai, jog taurę iškovojusi komanda džiaugsis ne tik trofėjumi, tačiau ir turės išskirtinį šansą pakovoti dėl vietos kito sezono A divizione.

Jeigu turnyrą laimės komanda nežaisianti didžiajame B diviziono finale, pasibaigus 2020-2021 m. čempionatui ji sužais papildomas rungtynes su jį pralaimėjusia ekipa ir, pergalės atveju, nugvelbs bilietą į A divizioną.

Jei „TOPsport“ taurę iškovos viena iš komandų vėliau žaisiančių B diviziono finale, tuomet nepriklausomai nuo jo baigties abi iškovos bilietą į A divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)