„Žalgiris“ pirmą kartą istorijoje žais tik dėl bronzos, o Kazio Maksvyčio auklėtinių lauks akistata su „Šiaulių“ krepšininkais. Savo ruožtu „Lietkabelis“ finale dėl čempionų vardo susigrums su Vilniaus „Ryto“ komanda.

Pirmąją dvikovą Kaune „Lietkabelis“ pralaimėjo 70:71, o po jo sekė dvi iš eilės pergalės – 79:55 namuose ir 73:69 išvykoje.

Itin svarbią dvikovą Panevėžyje atvyko pažiūrėti ir Lietuvos krepšinio rinktinės bei Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, sėdęs į komentatoriaus kėdę.

Rungtynių eiga

4 minutes „Lietkabelio“ gerbėjams teko laukti, kol aikštės šeimininkai įveiks jaudulį ir pelnys pirmuosius taškus rungtynėse. Per tą laiką „Žalgiris“ su Edgaru Ulanovu priešakyje pelnė 8 taškus be atsako.

Tačiau susikaustymo atsikratę „Lietkabelio“ krepšininkai atsakė spurtu 9:0 ir išsiveržė į priekį 9:8. Komandos kėlinio pabaigoje apsikeitė taikliais tritaškiais, „Lietkabelis“ į antrą ketvirtį žengė atsilikdamas 15:17.

Panevėžiečiai po dviejų tritaškių iš eilės užsiaugino sparnus, perėmė iniciatyvą ir, toliau sėkmingai išnaudodami toliašaudę artileriją, įpusėjus antrajam kėliniui jau pirmavo 30:26.

Aikštės šeimininkai nemažino apsukų ir netrukus padidino savo persvarą iki dviženklės – 41:28. Matydamas chaosą aikštėje K. Maksvytis vieną po kitos paėmė dvi minutės pertraukėles. Įpusėjus rungtynėms „Lietkabelis“ pirmavo 43:32.

Taiklūs tritaškiai metimai ir komandinis žaidimas leido „Lietkabeliui“ ir po didžiosios pertraukos diktuoti savo sąlygas aikštėje. Nepaisant aktyvesnių žalgiriečių veiksmų įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė 12 taškų (58:46).

Kovodamas dėl kamuolio traumą po varžovų krepšiu gavo Tai Websteris, o po trijų kėlinių N. Čanako auklėtiniai sugebėjo išsaugoti dviženklę persvarą 67:57.

Rekordinio (6480) žiūrovų palaikymo sulaukęs „Lietkabelis“ stabtelėjo, ėmė sparčiai rinkti pražangas, o „Žalgiris“ įpusėjus kėliniui sumažino skirtumą iki 5 taškų (75:70).

Paskutinį sezoną žaidžiantis Paulius Jankūnas kovodamas dėl kamuolio sulaukė griežto teisėjų sprendimo – nesportinės pražangos. Baudų metimus pataikęs Vytenis Lipkevičius komandos draugų buvo palydėtas ant atsarginių suolo dėl pėdos skausmo. Tritaškį pataikęs Nikola Radičevičius atstatė dviženklį skirtumą – 80:70.

Panevėžiečiai užtikrintai išsaugojo savo persvarą ir laimėjo.

Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 19 (20 naud.b.), Dovydas Giedraitis 12, Kristupas Žemaitis, Džordže Gagičius ir Nikola Radičevičius po 10, Panagiotis Kalaitzakis ir Vytenis Lipkevičius po 8, Kasparas Berzinis 6, Gabrielius Maldūnas 3.

Žalgiris“: Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaug po 14, Joffrey Lauvergne'as 11, Janis Strelniekas 10, Nielsas Giffey ir Edgaras Ulanovas po 8, Mantas Kalnietis 4, Paulius Jankūnas ir Karolis Lukošiūnas po 3, Artūras Milaknis, Tai Websteris ir Jo Nebo po 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)