„Harlem Globetrotters“ išskirtinumas – triukai su kamuolių, kurių įprastose rungtynėse tiesiog nepamatysi. Akrobatiniai šuoliai, kvapą gniaužiantys dėjimai, virtuoziški metimai ir neeilinis driblingas.

Ir nors amerikiečių trupė savo sugebėjimais yra stebinusi net 123 skirtingų šalių žiūrovus, o jų pasirodymus yra stebėję net Anglijos karalienė ir popiežius, susidomėjimu renginiu lietuviai, atrodo, netryško – pirmajame arenos aukšte galima buvo pamatyti nemažai tuščių vietų.

Tačiau visiems, kurie visgi nusprendė atvykti į krepšinio šoumenų pasirodymą, nusivilti tikrai neteko. Žongliravimas kamuoliu, triuškinantys dėjimai iš viršaus, humoro dozė – tai tik keletas iš renginio elementų, kuriais galėjo mėgautis susirinkusieji Kaune.

Svečiai iš JAV pasidalino į dvi komandas „Harlem Globetrotters” ir „Generals”, kurios varžėsi neįprastomis taisyklėmis – 4 taškų zona, slidinėjimas aikštelėje, juokai su rungtynių teisėju, šokiai ir kitos šėlionės ant parketo.

Į krepšininkų pasirodymą buvo įtraukti ir patys žiūrovai, kurie kartu su žaidėjais atlikinėjo įvairius triukus ir užduotis. Amerikiečių „taikinių” tapo ir į šou atvykę broliai Lavrinovičiai, kurie prieš rungtynes sulaukė gausybės krepšinio fanų dėmesio.

Kiek pavėlavęs savo tautiečių šou atvyko pamatyti ir Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas su dukrele.

Nors visas rungtynes pirmavo publikos numylėtiniai „Harlem Globetrotters“ rungtynių pabaigoje „netyčia” sugedo rungtynių laikrodis, todėl buvo nuspręsta, kad nugalės pirmoji 8 taškus pelniusi komanda. Žinoma, tai buvo tik dar viena šou dalis. Po įspūdingų triukų ir metimų 8:6 nugalėjo „Globetrotters“.

Tačiau tuo renginys nesibaigė. Po rungtynių žvaigždės iš už Atlanto dar ilgai fotografavosi su gerbėjais, dalino parašus bei gerai leido laiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)