Dar Željko Obradovičiaus eroje kaip gynyboje puikų darbą atliekantis ir taiklią rankelę turintis žaidėjas išgarsėjęs M. Guduričius tapo „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtos laidų rubrikos #EuroleagueTalks svečiu.

M.Guduričius pokalbio su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku metu prisiminė savo pirmąjį Eurolygos finalo ketvertą 2017–2018 m. sezone, kurio pusfinalyje susitiko su tuo metu Šarūno Jasikevičiaus treniruojamu Kauno „Žalgiriu“.

„Pamenu, kad tikrai žinojau kiekvieną Kauno „Žalgirio“ derinį. Kiekvieną, – šypsojosi 25 metų serbas. – Mūsų pasiruošimas buvo visiškai kitokio lygio. Pamenu, kaip intensyviai ruošėmės ketvirtfinalio serijai.

Finalo ketvertui dirbome lygiai taip. Buvo tikrai beprotiška. Žiūrėjome tiek daug vaizdo medžiagos. Pamenu, kad buvau labai susinervinęs. Tai buvo pirmasis mano finalo ketvertas. Be to, nebuvau geros sportinės formos.”

Net ir be didesnio M. Guduričiaus indėlio „Fenerbahče“ pusfinalyje po atkaklios kovos įveikė „Žalgirį“, o turnyro finale nusileido Luka Dončičiaus vedamam Madrido „Real“ klubui.

Jau kitą sezoną (2018–2019 m.) serbas buvo itin svarbus faktorius Eurolygos ketvirtfinalio serijoje tarp „Fenerbahče“ ir „Žalgirio“, kurioje gynėjas rinko po 13 taškų ir padėjo turkų ekipai laimėti seriją rezultatu 3-1.

„Tai – viena mėgstamiausių mano atkrintamųjų serijų. Pamenu, kad mes užėmėme pirmą vietą prieš atkrintamąsias, „Žalgiris“ buvo aštuntas, – kalbėjo M. Guduričius. – Tada pirmąsias rungtynes laimėjome gal 35-40 taškų skirtumu.

Antras rungtynes pralaimėjome. Buvo „wow“. Serija tapo lygi 1-1. Tada galvoje iki šiol turiu išlikusį vaizdą, kai Kaune mus pasitiko 12 ,13 ar 14 tūkstančių sirgalių.

Visi buvo apsivilkę žaliais marškinėliais. Jautėme tą atmosferą ir spaudimą, mestą ant mūsų. Pamenu, kad buvau super susikaupęs prieš tas rungtynes. Neseniai kalbėjau su vienais savo pažįstamais ir jiems sakiau, kad tikriausiai niekada dar nebuvau toks susikoncentravęs rungtynėms kaip tąkart.”

Po dviejų iš eilės finalo ketverto patirčių į Memfio „Grizzlies“ persikėlęs M. Guduričius naujoje karjeros stotelėje rungtyniavo kartu su lietuviu Jonu Valančiūnu. Su aukštaūgiu iš Utenos gynėjas buvo užmezgęs puikų ryšį ir kartu leisdavo laiką.

„Jis tikrai pasakojo apie žvejybą, medžioklę – apie visus tuos dalykus, kurie susiję su gamta. Jis pasakojo apie savo namus Lietuvoje, kaip ten leidžia laiką vasaromis.

Kai nukeliavome į Orlando „burbulą“, kartu ten žvejojome. Smagiai leidome laiką”, – tikino M. Guduričius.

„Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams skirtame beveik 50 minučių pokalbyje M. Guduričius atvirai kalbėjo ir apie permainingą šį sezoną su „Fenerbahče“, karjeros vingius, o atsakydamas į prenumeratorių klausimus papasakojo smagių istorijų iš susidūrimų su lietuviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)