„Rekomenduojame rungtynes žaisti už uždarų durų“, – ketvirtadienį Valensijoje turinčių vykti Eurolygos 28-ojo turo rungtynių su Milano „Olimpia Armani“ išvakarėse „Basket“ klubui žinią pasiuntė Ispanijos valdžios tarnybos.

Tokia rekomendacija klubui pateikta dėl koronaviruso grėsmės. Šiuo metu liga Ispanijoje jau diagnozuota beveik 200 asmenų, tarp kurių yra ir 3 mažamečiai.

Rungtynės Valensijos „La Fonteta“ arenoje vietos laiku turi vykti ketvirtadienio vakarą.

Vietos klubas iš pradžių, lygiai taip pat kaip praėjusią savaitę analogiškoje situacijoje pasielgė „Žalgiris“, rekomendacijų norėjo nepaisyti – „Basket“ žadėjo imtis saugumo priemonių , bet rungtynes rengti su žiūrovais, kurie vietos komandai yra labai svarbūs.

Visgi trečiadienio vakarą Eurolyga išplatino pranešimą apie tai, kad šis mačas vyks už uždarų durų, t. y. be jokių žiūrovų.

Tai bus jau antras iš eilės Milano „Armani“ komandos, kurios gretose žaidžia ir lietuvis Artūras Gudaitis, Eurolygos susitikimas be žiūrovų. Milaniečiai antradienį namuose 73:78 nusileido Madrido „Real“.

Kaip ir „Žalgiris“, Valensijos komanda šiuo metu Eurolygoje yra iškovojusi 12 pergalių. Tarpusavyje Lietuvos ir Ispanijos ekipos susigrums po dviejų savaičių, kovo 20 dieną, Valensijoje.

Dėl koronaviruso grėsmės apribotas arenos lankomumas ir Tel Avive, kur trečiadienį kaunasi „Maccabi“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos. Pranešama, kad į areną bus įleista iki 5 tūkstančių fanų.

Primename, kad praėjusią savaitę dėl koronaviruso „Žalgiris“ taip pat buvo sulaukęs rekomendacijų rungtynių nevykdyti arba jas rengti už uždarų durų. Visgi klubas nusprendė sirgalius priimti, nors dalis jų bilietus į rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Olimpia Armani“ komandų grąžino.

15,5 tūkst. vietų turinčioje arenoje tąsyk tuščios liko daugiau nei trečdalis kėdžių – remiantis oficialiu rungtynių protokolu, Nemuno saloje susibūrė 9,4 tūkst. krepšinio mėgėjų, pamačiusių „Žalgirio“ pergalę prieš italus po pratęsimo.

Visgi prasidėjus naujai savaitei situacija jau buvo visiškai kitokia.

Nusiraminę, sirgaliai vėl aklinai užpildė „Žalgirio“ arenos tribūnas per kauniečių rungtynes su Maskvos srities „Chimki“, o tarp žiūrovų buvo ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana Nausėdiene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)