Legionierius iš Lietuvos pakartojo savo naudingumo rekordą Eurolygoje – 28 balai. Iki rezultatyvumo rekordo 19 taškų surinkusiam A. Gudaičiui pritrūko tik vieno metimo.

Tiek vieną, tiek kitą 24-erių klaipėdietis būtų pagerinęs, jei rungtynių pabaigoje būtų pataikęs pergalę šeimininkams galėjusį išplėšti dvitaškį.

Ketvirtame kėlinyje „AX Armani“ krepšininkai pakilo į šturmą ir ėmė kvėpuoti į nugarą tituluotiems varžovams. Žaidimas taškas į tašką nusikėlė į paskutinę mačo minutę.

Likus 30 sek. Simone Pianigiani auklėtiniai atsiliko 85:86, o kamuolį po krepšiu gavęs A. Gudaitis galėjo persverti rezultatą. Bet metimas iš nepatogios situacijos tikslo nepasiekė.

Tiesa, „Olympiakos“ dovanojo Milano atstovams dar vieną progą: likus 15 sek. Kostas Papanikolaou įsigudrino nepataikyti abiejų baudų metimų. Tačiau kamuolį gavęs „AX Armani“ gynėjas Curtisas Jerrellsas nesugalvojo nieko geriau kaip tik šveisti desperatišką tritaškį – dvikova baigėsi graikų pergale 86:85 (17:21, 29:21, 20:20, 20:23).

A. Gudaitis per 21 aikštėje praleistą minutę pelnė 19 taškų (6/8 dvit., 7/9 baud.) ir atkovojo 10 kamuolių.

Kitas Italijos ekipos lietuvis Mantas Kalnietis buvo kur kas blankesnis: taip pat žaidė 21 min., bet per tą laiką pasižymėjo tik 2 taškais (1/3 dvit.), 1 rezultatyviu perdavimu, 2 atkovotais ir 1 perimtu kamuoliu.

3 pergales ir 6 nesėkmes savo sąskaitoje turintis „AX Armani“ klubas smuktelėjo į 14-ą vietą, o „Olympiakos“ (7/2) bent laikinai pakilo į pačią viršūnę.

„AX Armani“: Jordanas Theodore'as 20, Artūras Gudaitis 19, Vladimiras Micovas 15, Cory Jeffersonas 10.

„Olympiakos“: Jamelas McLeanas 22 (10/14 dvit.), Brianas Robertsas 18, Janis Strelniekas 14, Kostas Papanikolaou 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)