54-erių serbas tik prieš mėnesį „Crvena Zvezda“ vairininko pareigose pakeitė buvusį savo viršininką Milaną Tomičių ir, regis, paaukštinimu ilgai galėjo nesidžiaugti.

Naujo stratego vadovaujami Serbijos čempionai buvo pralaimėję 5 iš 6 Eurolygos dvikovų, ypač komplikuotai jiems klostėsi pastaroji savaitė, kai prie nesėkmių pajėgiausiame žemyno turnyre dar prisidėjo principinių priešininkų „Partizan“ suduotas smūgis Adrijos lygoje.

„Pralaimėjome tris mačus per penkias dienas, todėl jautėme spaudimą“, – neslėpė A. Gavrilovičius.

Sprendžiant iš atsargių trenerio užuominų spaudos konferencijoje po rungtynių su „Žalgiriu“, slėgis buvo pakilęs kaip reikiant.

Bet „Crvena Zvezda“ atvėrė vožtuvus, nugalėdama kauniečius jų pačių arenoje 61:59.

Tai buvo dviejų komandų, prieš tai Eurolygoje suklupusių po triskart iš eilės, akistata, tad įtampos netrūko abiejose pusėse.

A. Gavrilovičiaus nuomone, jo auklėtiniai su atsitraukimo kelių nepaliekančia padėtimi susidorojo geriau, ir tai pasireiškė taiklesniais metimais bei geresniais sprendimais dvikovos atomazgoje.

„Tai buvo nerezultatyvios rungtynės, abi komandos jautė spaudimą ir prastai pataikė tritaškius. Vietoje to tiek mes, tiek jie laimėti bandėme kovingumu, kova dėl atšokusių kamuolių ir „lengvais“ taškais. Pabaigoje išsaugojome dviejų taškų pranašumą, nors šitoks mačas pasibaigti galėjo visaip“, – komentavo specialistas.

Gynyba savo žaidimą grindžiantis Belgrado klubas šįkart pranoko pats save: iki tol vidutiniškai 76 taškus rinkdavusiam „Žalgiriui“ neleido pelnyti nė 60.

Krepšinis.lt paklaustas, kaip pavyko taip supančioti lietuvių puolimą, A. Gavrilovičius pasakojo savo žaidėjams atskirai rodęs praėjusių Kauno ekipos rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ pabaigą, kuomet žalgiriečiai per 5 minutes sumetė daugiau nei 20 taškų.

„Parodžiau, kaip „Žalgiris“ gali kautis, ir pasakiau, kad norėdami čia nugalėti, privalome neleisti panašių kanonadų. Kalbant apie taktiką, rungtynių pabaigoje vykusiai keitėmės dengiamaisiais prieš Jocką Landale'ą, nepalikdami jam laiko ir erdvės paruošti metimą. Na, ir spaudimas taip pat turėjo įtakos varžovams“, – aiškino A. Gavrilovičius.

Kaune „Crvena Zvezda“ įsirašė į savo sąskaitą tik pirmą pergalę svečiuose šiame Eurolygos sezone.

Anot serbų trenerio, ji komandai buvo žūtbūt reikalinga visomis prasmėmis.

„Esu tikrai laimingas, nes „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“ Serbijoje yra kaip „Žalgiris“ ir „Rytas“ Lietuvoje. Šioms komandoms nebūna neskausmingų pralaimėjimų. Kad ir kokios būtų aplinkybės, vis tiek nesėkmės visuomet sukels spaudimą.

Atsitiesėme po trijų pralaimėjimų, tad esu tikrai laimingas. Šiandien gavome galimybę toliau dirbti, toliau tobulėti, pagaliau patikėti savimi“, – džiūgavo A. Gavrilovičius.

Mažiausią biudžetą Eurolygoje (neoficialiais duomenimis, 8,3 mln. eurų) turinti komanda Kaune vertėsi be Strato Perperoglou, Derricko Browno bei Jameso Gisto. Be to, „Crvena Zvezda“ abejas „dvigubos“ Eurolygos savaitės rungtynes žaidė svečiuose, kai „Žalgiriui“ keliauti niekur nereikėjo.

Kitą savaitę „Žalgiris“ vyks į Vokietiją ir išmėgins jėgas su Berlyno ALBA, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)