Kauniečiai mūšį Bavarijoje pradėjo susikaupę ir daugiausiai itin aktyviai žaidusių Tai Websterio bei Josho Nebo pastangomis pirmavo 31:23, tačiau tuomet pralaimėjo atkarpą net 6:22 ir pavojingai atsiliko – 37:45.

Nors sunkiu metu du taškus su pražanga pelnė Paulius Jankūnas, įsibėgėję šeimininkai taikliais tritaškiais susikrovė dviženklę persvarą – 44:55. Sėkminga Manto Kalniečio, Luko Lekavičiaus ir Artūro Milaknio atkarpa atgaivino intrigą – 56:61.

Vis dėlto įspūdingai atakavęs Ognjenas Jaramazas tolimais šūviais išsklaidė visas abejones dėl rungtynių nugalėtojų – 70:58. Galutinis rezultatas – 74:65 „Bayern“ naudai.

Žaliai-baltus skandino pataikymas iš tolimos distancijos – tikslą pasiekė tik 4 jų bandymai iš 19-os (21 proc.), kai bavarai įskraidino 11 iš 28-ių tritaškių (39 proc.).

Rungtynės:

Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“ 74:65 (16:15, 18:18, 27:21, 13:11).

„Bayern“: Ognjenas Jaramazas 16 (3/5 tritaškiai), Vladimiras Lučičius 12 (3/6 tritaškiai), Andreasas Obstas 11 (3/4 tritaškiai), Augustine'as Rubitas 11 (7 atk. kam.), Corey Waldenas 9, K. C. Riversas 5, Deshaunas Thomas 4, Nickas Weileris-Babbas ir Othello Hunteris po 3 taškus.

„Žalgiris“: Joshas Nebo 14 (6/8 dvitaškiai, 2/4 baudos, 9 atk. kam.), Lukas Lekavičius ir Tai Websteris (4/12 metimai iš žaidimo) po 10, Marekas Blaževičius 7, Artūras Milaknis ir Tyleris Cavanaugh po 5, Edgaras Ulanovas 4 (2/7 dvitaškiai), Mantas Kalnietis 3, Nielsas Giffey'us ir Paulius Jankūnas po 3, Janis Strelniekas 1 taškas. Karolis Lukošiūnas nežaidė.

Tai – kauniečiams gerokai vėluojanti, bet visgi antrojo rato pradžia. Dėl koronaviruso protrūkio varžovų gretose žaliai-balti taip ir nesužaidė paskutinio pirmojo rato mačo su Milano „Armani Olimpia“, taip pat buvo nukelti susitikimai su Atėnų „Panathinaikos“ bei Pirėjo „Olympiakos“.

Lietuvos čempionai turnyro lentelėje yra patys paskutiniai, 18-i. Penkiomis pergalėmis daugiau turintys bavarai, pirmąjį tarpusavio susirėmimą laimėję 75:73, žengia 11-i.

Vietoje dvigubos Eurolygos porcijos „Žalgirio“ vyrai turės pasitenkinti tik viena dvikova ir šią savaitę – ketvirtadienį Nemuno saloje numatyta 21-ojo turo akistata su Belgrado „Crvena Zvezda“ neįvyks, ji irgi oficialiai atidėta.

Turnyro organizatoriai jau paskelbė porą naujų datų nukeltoms „Žalgirio“ rungtynėms: mūšis su „Panathinaikos“ dabar suplanuotas sausio 26 d., o su „Armani Olimpia“ – vasario 8 d.

Kitą ketvirtadienį Jures Zdovco auklėtiniai turėtų viešėti Turkijoje ir susigrumti su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)