„Žinoma, – paklaustas, ar žada įtikinti veteraną iš Lietuvos likti komandoje, atsakė italų ekipos savininkas Stefano Landi. – 39 yra tik skaičius jo pase, bet ne fizinėje formoje, talente ir žaidimo lygyje. Šis žaidėjas dar turi potencialo.“

Praėjusiame sezone „Grissin Bon“ finalo serijoje apmaudžiai 3-4 nusileido Sasario „Dinamo“ ekipai, o šiemet Emilijos Redžo krepšininkai 2-4 turėjo pripažinti M. Kalniečio ir kompanijos iš Milano pranašumą.

Šeštosios, paskutinėmis tapusios serijos rungtynės vyko Emlijos Redžo teritorijoje, tačiau išlyginti serijos rezultato šeimininkams nepavyko – patyrę pralaimėjimą 70:74 jie ir vėl turėjo pripažinti varžovų pranašumą lemiamoje sezono akistatoje.

Itin skaudžiai šią nesėkmę išgyveno vyriausias finalo serijos žaidėjas R. Kaukėnas. Paskutinėse rungtynėse 18 taškų pelnęs „nepailstantis motoriukas“ darė viską, kad serija vėl būtų sugrąžinta į Milaną, tačiau veterano pastangų buvo maža.

Lietuvis nesėkmę išgyveno taip skaudžiai, kad iš karto po finalinio arbitro švilpuko paplūdo ašaromis, o fotografų įamžintos lietuvio liūdesio akimirkos ėmė plisti socialiniuose tinkluose.

R. Kaukėnas šį sezoną žaidė lyg būtų visa dešimčia metų jaunesnis. Vidutiniškai per rungtynes veteranas iš Lietuvos per rungtynes vidutiniškai pelnė po 13,6 taško, atkovojo po 1,2 kamuolio, atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 10,3 naudingumo balo.

Įspūdingas R. Kaukėno pasirodymas buvo ir finalo serijoje. Išskirtinėmis veteranui tapo pirmosios rungtynės, kuriose jis pelnė net 27 taškus (pasiekė savo rezultatyvumo šalies finaluose rekordą) ir surinko 30 naudingumo balų.

Apskritai lietuvis tapo trečiu vyriausiu Italijos pirmenybių istorijoje finale žaidusiu krepšininku. Pirmame mače ant parketo jis žengė būdamas 39-erių metų ir 63 dienų amžiaus. Artimiausi „persekiojamieji“ šiame sąraše – pernai su „Dinamo“ ekipa čempionu tapęs Manuelis Vanuzzo (40 metų ir 80 dienų) ir 1989-aisiais dėl trofėjaus kovojęs Dino Meneghinas (39 metai ir 128 dienos).

Iš viso Italijos čempionu R. Kaukėnas yra tapęs 5 kartus. Visus juos – su jau bankrutavusia Sienos „Montepaschi“ komanda (2007, 2008, 2009, 2011, 2012 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)