Kauniečiui šis sezonas – ypatingas: jį pradėjo komandoje, kurią yra įsimylėjęs nuo vaikystės.

M. Grigonis nuolat buvo lyderis šalies jaunimo rinktinėse, kuriose perėjo visas amžiaus pakopas. Bet tik sulaukus pilnametystės „Žalgirio“ slenkstis jam buvo per aukštas – klubo sistemos auklėtinis 2013-aisiais buvo išsiųstas į Ispaniją nuomos pagrindais, vėliau pasiliko Pirėnų pusiasalyje.

Po sezono antros Ispanijos lygos Hueskos „Penas“ klube lietuvis sukirto rankomis su elitinio diviziono Manresos ICL, kurioje įgavo pagreitį ir profesionaliame krepšinyje. Dvejus metus čempionato autsaiderių ekipoje praleidusį krepšininką 2016-aisiais nusižiūrėjo vidutiniokai – Tenerifės „Iberostar“.

Kitą sezoną Kanarų salų komanda šoktelėjo iki penktos vietos ir laimėjo inauguracines FIBA Čempionų lygos varžybas, o M. Grigonis buvo pripažintas naudingiausiu pastarųjų finalo ketverto turnyro žaidėju.

Ir vėl nesulaukė sutarties galiojimo pabaigos – ją išpirko Berlyno ALBA (Vokietija), o lietuvis gavo progą pauostyti Europos taurės varžybų parako. Prabėgus metams penktadienį jo laukia debiutas Eurolygoje.

Krepšininkas neslepia, kad startinis jaudulys jau jaučiamas.

– Kokios nuotaikos prieš startą Eurolygoje?, – žurnalistai paklausė M. Grigonio.

– Nuotaikos geros, ruošiamės kaip ir prieš kiekvienas varžybas. Dabar analizuosime varžovų žaidimą ir, manau, viskas bus gerai.

– Ar nėra startinio jaudulio? Juk arena bus pilna.

– Aš manau, kad kuo daugiau žmonių, tuo geriau. Varžybose fanai visada padeda – kuo jų daugiau, tuo geriau namuose žaidžiančiai komandai. Manau, mums tai tik į naudą.

– Kaip vertinate pasiruošimą Eurolygai? Jau sužaidėte kelias rungtynes LKL.

– Pažiūrėsime, kol kas anksti kažką sakyti. Kol kas daug nežinomybės, sunku prognozuoti, kaip seksis. Manau, kad einame savo keliu ir kiekvienose varžybose vis labiau tobulėjame.

Prisimename detales, kurių treneris mūsų prašo.

– Šį sezoną jau teko žaisti su Vilniaus „Rytu“. Tai buvo geras jėgų išbandymas. Ko pasimokėte tose rungtynėse?

– Buvo daug ir gerų, ir blogų dalykų. Blogiausia, kad juos paleidome greitame puolime ir mums sumetė 20 taškų. Tas buvo blogai.

Gerai, kad iki pat rungtynių pabaigos laikėmės plano ir tai galiausiai davė vaisių. Manau, kad ir toliau sukandus dantis reikia taip daryti, nors ir nesiseks. Galiausiai pabaigoje viskas baigiasi gerai.

„Baskonia“ bėga ir gali mesti tritaškius. Tai gera komanda su geru treneriu. Jei iš jos atimsime lengvus taškus, tai mums bus lengviau.

– Kokios „Žalgirio“ stipriosios pusės šiose rungtynėse?

– Greitas puolimas. Žinome, kaip jie ginasi, todėl bandysime atakuoti. Kaip ir dauguma ispanų komandų, jie ginasi su mažais žaidėjais, atbėga iš stipriosios pusės, tai bandysime atakuoti. Manau, treneris pasakys ir daugiau detalių.

Be to, mes turime vieną geriausių centrų Brandoną Daviesą, kurį visada bandysime išnaudoti. Tiesiog gerinsime savo žaidimą, bėgti, greičiau bėgti ir geriau gintis. Tikimės gerų varžybų.

– Tai bus jūsų debiutas Eurolygoje. Kaip jaučiatės?

– Jauduliukas būna prieš kiekvienas varžybas. Prieš „Baskonią“ žaisiu tikrai ne pirmą kartą.

Na, gal stebint 15-ai tūkstančių žiūrovų ne taip dažnai žaidžiu, bet manau, kad viskas bus gerai (šypsosi). Jaudulys turi būti. Jei nėra jaudulio, tai reiškia kažkas negerai.

Vėlų ketvirtadienio vakarą į Kauną atvyko ir pirmieji „Žalgirio“ varžovai Eurolygoje „Baskonia“ krepšininkai. Iš Kauno oro uosto, į kurį atvyko užsakomuoju reisu, ispanai pasuko tiesiai į viešbutį Kauno centre.

Atvykę į viešbutį nuo komentarų krepšininkai susilaikė ir pasuko tiesiai į savo kambarius ilsėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)