Penktadienį „Žalgiris“ į sugrįžtantį karantiną žengė pralaimėdamas „Real“ 90:93.

„Tikrai nesame blogesni, neapsigynėme ir tiek. Pirmame kėlinyje „Real“ labai gerai pataikė, antrame mes gynėmės geriau, agresyviau – energijos pas mus pilna. Trečiame ketvirtyje lyg ir buvome pabėgę, bet varžovai – geri žaidėjai, gyveno iš mūsų klaidų. Pačioje pabaigoje taip pat dar galėjome „uždaryti“ rungtynes, pats nepasinaudojau viena proga. Bet blogiausia čia – 93 praleisti taškai“, – susitikimą komentavo M. Grigonis.

Labiausiai prie pastarojo skaičiaus prisidėjo Walteris Tavaresas – 220 cm ūgio milžinas pelnė 22 taškus vos per 21 žaidimo minutę.

„W. Tavaresas vienas prieš vieną nieko nekuria, viskas gimsta iš komandinio „Real“ žaidimo, todėl čia – taktinės mūsų komandinės gynybos klaidos. Kokios būtent, nežinau, reikės žiūrėti vaizdo įrašą“, – svarstė M. Grigonis.

Nors pabrėžė klaidas gynyboje, apskritai 26-erių krepšininkas, pelnęs 17 taškų, neatrodė smarkiai nusivylęs.

Regis, „Žalgirio“ senbuviui visai patiko taškų lenktynes, į kurias įsivėlė su komandos draugais.

„Bandėme laimėti „Real“ stiliumi? Nežinau, čia mūsų stilius. Nesame blogesni, tikrai galėjome kabintis į šias rungtynes. Ar neramina gynyba? Gal, bet kitus turi neraminti mūsų puolimas. Aišku, yra ką taisyti, bet smagu, kad kovėmės iki pabaigos ir tikrai galėjome laimėti“, – sakė M. Grigonis.

Paskutine proga prieš karantiną gyvai pamatyti Eurolygos rungtynes galėjo pasinaudoti ne daugiau 300 žiūrovų – 15,5 tūkst. vietų turinčioje „Žalgirio“ arenoje tai buvo kaip lašas jūroje.

Paklaustas apie neįprastą atmosferą, M. Grigonis traukė pečiais.

„Kai rungtynės įsisuka, tribūnų nebematai. Aišku, būtų smagiau, jei įmetus kokį svarbų tritaškį arena riaumotų – varžovus tada apima lengva panikėlė. Bet fiziškai be žiūrovų nėra nei sunkiau, nei lengviau – tas pats“, – nesureikšmino žaidėjas.

Primename, kad nuo šeštadienio įsigaliojus mažiausiai trims savaitėms paskelbtam karantinui visos sporto varžybos galės vykti tik už uždarų durų.

Kitą ketvirtadienį žalgiriečiai pasirodymą Eurolygoje tęs svečiuose pas Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), „Real“ aplankys Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)