Jo auklėtiniai penktadienį nuveikė daug, kad panaikintų šeimininkų pirmoje susitikimo pusėje turėtą 12 taškų persvarą ir lemiamame ketvirtyje patys išsiveržtų į priekį 7 taškais.

Vis dėlto rungtynių pabaigą tiksliau sužaidė „Žalgiris“, laimėjęs 71:66.

„Pradėjome rungtynes blogai, minkštai, baigėme lygiai taip pat. Tarp šių dviejų atkarpų demonstravome kantrybę ir gerą gynybą, tuomet ir rezultatas buvo atitinkamas.

Bet per paskutines dvi minutes mūsų žaidimas sugriuvo, puolėme be jokios minties. „Žalgiris“ pakeitė gynybos sistemą, ir mes pasimetėme, ėmėme žaisti vienas prieš vieną, užbaigdami atakas kvailais metimais. Taip rungtynių nelaimėsi“, – komentavo D. Ivanovičius.

Nemuno saloje savo galingą atkarpą pratęsė „Crvena Zvezda“ puolėjas Filipas Petruševas, kuris buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas (16 taškų).

Tai buvo septinta dvikova iš eilės, kuomet 22-ejų aukštaūgis pasiekė 14 taškų ribą.

Tačiau paklaustas apie jaunojo auklėtinio progresą, D. Ivanovičius dalino ne pagyras, o priekaištus.

„Tvarkoj, jis žaidė gerai. Bet sakykite, kas pabaigoje leido dukart iš eilės mesti Edgarui Ulanovui? Tie tritaškiai nulėmė mačo baigtį“, – F. Petruševą dėl nesėkmės apkaltino specialistas.

Širsti D. Ivanovičius turėtų ir dėl to, jog jo ekipai nepavyko bent jau minimalizuoti nuostolių ir nepralaimėti didesniu skirtumu nei praėjusį mėnesį įveikė „Žalgirį“ savoje aikštėje (77:73).

Delfi paklaustas, ar akcentavo komandai skaičius švieslentėje, kuomet viltys laimėti antrą kartą jau ėmė gesti, D. Ivanovičius tik nesuprantamai sumurmėjo.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Eurolygoje pakilo į penktą vietą (12/8), „Crvena Zvezda“ rikiuojasi dešimta (10/10).

Statistika

„Žalgiris“ vertėsi be po ligos nespėjusio atsigauti Dovydo Giedraičio, nugaros išvaržos pakirsto Tylerio Cavanaugh ir šiame sezone dėl Achilo sausgyslės traumos nebežaisiančio Keenano Evanso.

„Crvena Zvezda“ rikiuotėje trūko taip pat ilgam iškritusio Hassano Martino, Miroslavo Raduljicos ir naujoko Facundo Campazzo, kurį klubas dėl finansinės drausmės pažeidimų Eurolygoje galės registruoti tik nuo pavasario pradžios. Trečiame ketvirtyje serbai neteko dar ir susižeidusio Beno Bentilo.

Tai buvo 16-oji komandų tarpusavio akistata istorijoje ir dešimtoji žalgiriečių pergalė.

„Žalgiris“ kitą savaitę keliaus į Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) tvirtovę, „Crvena Zvezda“ laukia ne mažiau karštas Serbijos sostinės derbis su „Partizan“.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją