Paskutinėse rungtynėse Kauno sporto halėje „Real“ 71:60 įveikė iš įvairių šalių talentų suburtą „Next Generation Select Team“, kuri grupių etapo finiše užkirto kelią Kauno „Žalgirio“ pamainai.

„Faktas, kad nesmagu“, – klausydamasis varžovams skambančio „Queen“ sporto himno „We Are The Champions“, atsiduso N. Stuknys.

17-metis gynėjas finale, kurį iš pirmos kėdžių eilės stebėjo Eurolygos prezidentas Dejanas Bodiroga, žaidė 9 min. ir pelnė 2 taškus bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Nors žengęs ant parketo po keitimo pirmame kėlinyje jis sugebėjo aštriais perdavimais išjudinti stagnavusį komandos puolimą, pats turėjo sunkumų gindamasis, o vėlesni pasirodymai buvo daugiau epizodiniai.

Panašiai panevėžiečiui susiklostė ir visas turnyras Kaune – pirmame mače 194 cm ūgio krepšininkas surinko 14 taškų, 5 rezultatyvius perdavimus ir buvo vienas naudingiausių suomio Petteri Koponeno treniruojamoje komandoje, tačiau vėliau pasislinko į antrą planą.

Panevėžio „Lietkabelio“ atstovą, šiame sezone jau debiutavusį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), varžė kojos skausmai.

„Yra sveikatos problemėlių – dar prieš turnyrą buvau pasitempęs raiščius, tai reikalauja daugiau laiko. Bet kokiu atveju, galėjau pasirodyti ir geriau. Pirmos rungtynės buvo gan solidžios, po to kažkiek savimi nusivyliau. Man asmeniškai turnyras nebuvo labai geras“, – Delfi komentavo jaunuolis.

Nikas Stuknys

Prieš kelias dienas su Delfi kalbėjęs P. Koponenas pastebėjo, kad jaunajam auklėtiniui iš Lietuvos reikėtų dažniau pačiam pasižvalgyti į krepšį. N. Stuknys irgi supranta, jog aikštėje vertėtų pabūti įžūlesniu.

„Kartais nemetu, kai reikia mesti, iš to išplaukia klaidos, ir tokiu būdu pats save išimu iš rungtynių“, – svarstė atakų organizatorius, kuris labiausiai nori lygiuotis į įžaidėjams nebūdingu ūgiu, protingais sprendimais ir komandos kontrole pasižymėdavusią Graikijos krepšinio legendą Dimitrį Diamantidį.

Bet kokiu atveju, savaitė Kaune jam vėjais nenuėjo.

„Labai smagu dirbti su dvylika motyvuotų žaidėjų iš visos Europos, lygis tikrai geras. Gavau daug patirties“, – sakė N. Stuknys, kurio ilgalaikė sutartis su „Lietkabeliu“ galios dar trejus metus.

Nikas Stuknys

Dabar žaidėjo taikinyje – vasarą laukiantis Europos jaunių (iki 18 metų) čempionatas, į kurį jis tikisi nuvykti ir pabandyti pademonstruoti kokybiškesnį žaidimą nei Eurolygos turnyre.

Iš lietuvio komandos be apdovanojimo neliko Mouhamedas Faye – vidurio puolėjas iš Senegalo buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Į jį pateko „Barcelona“ įžaidėjas iš Lietuvos Kasparas Jakučionis, fiksavęs 17,7 taško bei 5 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

Naudingiausiu turnyro krepšininku pripažintas ketvirtą kartą nugalėtoju tapusio „Real“ slovėnas Janas Vide, finale pelnęs 19 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.


Primename, kad sekmadienį „Žalgirio“ arenoje rungtynės dėl trečios vietos Eurolygoje tarp „Monaco“ ir „Barcelona“ prasidės 17 val., finalas tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir „Real“ – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją