Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje kauniečių varžovų strategas Nenadas Čanakas kaip pralaimėjimo priežastį įvardino pernelyg daug klaidų pirmajame kėlinyje.

„Nežaidėme savo geriausių rungtynių. Gaila, nes pralaimėjome rungtynes padarydami 9 klaidas pirmajame kėlinyje ir nedarydami dalykų, kuriuos buvome susitarę daryti. Jei žinočiau, kodėl taip nutiko, taip nebūtų nutikę. Mūsų klaidos buvo darželinukų lygio“, – apie pralaimėjimą finale kalbėjo N. Čanakas.

Naudingiausio savaitgalio žaidėjo prizas buvo įteiktas žalgiriečių lyderiui Joffrey Lauvergne'ui. Po mačo aukštaūgis džiaugėsi asmeniniu įvertinimu.

„Manau, kad tai pirmas kartas, kai gaunu tokio tipo turnyrų MVP. Tai puikus jausmas. Laimėjau taurę Turkijoje, Serbijoje ir Prancūzijoje. Mėgaujuosi šiuo sezonu – tai ypatinga. Mes laimingi, kad galime žaisti dabartinėje COVID-19 situacijoje“, – mintimis dalinosi J. Lauvergne'as.

Nugalėtojų vyriausiasis treneris spaudos konferencijoje džiaugėsi pirmuoju Lietuvoje iškovotu trofėjumi.

„Tai man reiškia daug. Keista, kad nėra sirgalių, nes laimėjus trofėjų visi džiaugiasi, o dabar tų emocijų trūksta. Visgi esu labai laimingas iškovojęs šį titulą. Klubas ji jau yra laimėjęs ir mes buvome favoritai, bet vis tiek esame laimingi“, – sakė M. Schilleris.

Esminė pergalės priežastis, pasak specialisto, buvo gynyba.

„Manau, kad atlikome gerą darbą gynyboje, o nuo to prasideda puolimas. Buvau patenktintas, kaip žaidėjai išklausė mane mūsų pokalbyje ryte, nes tai sunku padaryti tokiuose turnyruose. Mūsų pasiruošimas buvo sunkus, nes žaidėme be Luko Lekavičiaus, kai kurie vyrukai taip pat turėjo sveikatos problemų“, – pagrindinę pergalės priežastį išskyrė treneris.

Taip pat M. Schilleris pasidžiaugė MVP laurus susižėrusiu J. Lauvergne'u.

„Jo įtaka buvo didžiulė, kai jis pelnė daug taškų iš baudos aikštelės. Taip pat jis yra labai unikalus žmogus, nesunkiai pritampa dėl savo charakterio, sunkiai dirba, pripažįsta savo klaidas ir klausia dėl to, kas jam neaišku. Šios savybės jį padaro puikiu komandos draugu“, – pagyras savo auklėtiniui žėrė M. Schilleris.

Po to, kai Citadele KMT trofėjus pasiekė Pauliaus Jankūno rankas, veteranas jau netrukus titulą įteikė treneriui. Šis džiaugėsi tokiu auklėtinio poelgiu.

„Jankūno gestas buvo ypatingas. Paulius yra laimėjęs taurę keliskart, bet aš ne, todėl man labai smagu. Tokie šansai laimėti titulus nepasitaiko dažnai. Jankūnas mane palaikė nuo pat pradžių. Branduolys tuomet buvo labai svarbus – Jankūnas, Marius, Milas, Thomas, kuris jau yra praktiškai lietuvis. Jų pasitikėjimas man buvo esminis pradedant dirbti su visa komanda“, – sakė kauniečių strategas.

Paklaustas apie laukiantį šventimą, M. Schilleris teigė žinantis komandoje gyvuojančias tradicijas, tačiau tuo pačiu nori sugįžti namo pas savo šeimą.

„Esu girdėjęs apie šventimo tradicijas. Galiu pasakyti tik tiek, kad jos ypatingos. Noriu grįžti namo pas šeimą, mano žmona ir dukros stebėjo rungtynes ir mus labai palaikė“, – spaudos konferenciją užbaigė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)