101:91 – tokiu rezultatu baigėsi ketvirtosios ketvirtfinalio serijos tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynės. 3-1 – tokiu rezultatu baigėsi visa ketvirtfinalio serija, o „Žalgiris“ po 19-metų užsitikrino bilietą į Eurolygos finalo ketvertą, gegužės 18-20 d. vyksiantį Belgrade.

„Raudonieji“ nesugebėjo atsilaikyti prieš Šarūno Jasikevičiaus komandos diktuojamą žaidimo ritmą, nors ir bandė surengti atsakomąjį smūgį paskutiniame kėlinyje. „Žalgiris“ keliauja į Belgradą“, – konstatuoja graikų portalas „OnSports“.

Kad tai nėra joks atsitiktinumas, pažymi ir Eurolygos ekspertas, graikų žurnalistas Nikos Varlas, aikštėje užduotis tobulai vykdžiusius „Žalgirio“ krepšininkus palyginęs su robotais.

Šis Šaro „Žalgiris“ primena Slovėnijos nacionalinę rinktinę, kuri laimėjo Europos čempionatą. Šis Šaro „Žalgiris“ pirmena 1999-ųjų „Žalgirį“, kuris nelauktai ir puikiu stiliumi triumfavo Eurolygoje. Š. Jasikevičius suformavo GRUPĘ, kuri nusipelno būti sveikinama, ir daugelis iš „Olympiakos“ stovyklos per socialinius tinklus linki žalgireičiams laimėti antrą Eurolygos titulą.
Tolis Kotzias, SDNA apžvalgininkas

„Olympiakos“ šį sezoną pralaimėjo 5 iš 6 rungtynių „Žalgiriui“, ir tai daug ką pasako. Kaip ir faktas, kad Pirėjo komanda antrą kartą iš eilės Kaune negalėjo pasipriešinti varžovams.

Žalgiriečiai ir vėl žaidė puikų krepšinį, nuostabiai pataikė, gerai gynėsi, mažai klydo, žaidė kaip robotai. Per paskutines 10 minučių „Olympiakos“ rodė pastangas, bet kai jos pasimatė, taškų skirtumas tarp komandų jau buvo per didelis“, – konstatuoja N. Varlas.

Anot jo, dėl patirtos nesėkmės atsakomybę prisiimti turi kiekvienas „Olympiakos“ klubo narys.

„Visi privalo pasižiūrėti į veidrodį ir pagalvoti, ką padarė ne taip. Pradedant administracija, tęsiant treneriu Ioanniu Sfairopoulu, ir, be abejo, baigiant žaidėjais“, – pirštu grūmoja graikas.

Tuo metu SDNA apžvalgininkas Tolis Kotzias į „Olympiakos“ pralaimėjimą serijoje pažvelgia iš kelių skirtingų rakursų.

„Pagrindinė pralaimėjimo ketvirtfinalyje priežastis yra traumos, – įsitikinęs jis. – „Olympiakos“ gretose serijos metu sveikatos problemų turėjo Nikola Milutinovas, Kostas Papanikolau, Georgas Printezis, Janis Strelniekas ir Kimas Tilly. Vieni žaidė ne visa jėga, kiti žaidė su nuskausminamaisiais, kai kurie praleido rungtynes.“

„Jeigu visi šie penki žaidėjai būtų buvę puikios formos, manau, kad užtvaros į Belgradą būtų atsivėrusios nesunkiai. Taip, suprantu, kad su „jeigu“ istorija nerašoma, tačiau situacija tikrai būtų buvusi kitokia“, – pažymi T. Kotzias.

Tiesa, netrukus graikas nusiima kepurę prieš „Žalgirio“ žaidimą ir pripažįsta, kad jį sužavėjo čempionišką charakterį demonstruojanti komanda.

„Šis Šaro „Žalgiris“ primena Slovėnijos nacionalinę rinktinę, kuri laimėjo Europos čempionatą. Šis Šaro „Žalgiris“ pirmena 1999-ųjų „Žalgirį“, kuris nelauktai ir puikiu stiliumi triumfavo Eurolygoje. Š. Jasikevičius suformavo GRUPĘ, kuri nusipelno būti sveikinama, ir daugelis iš „Olympiakos“ stovyklos per socialinius tinklus linki žalgiriečiams laimėti antrą Eurolygos titulą“, – žavisi graikas.

Anot T. Kotzio, artimiausiu metu paaiškės, ar po šio pralaimėjimo „Žalgiriui“ savo postą išsaugos OLY vyriausiasis treneris Ioannis Sfairopoulas. Klausimų jam kelia ir kai kurių žaidėjų pasirinkimas formuojant komandos sudėtį.

Pavyzdžiui, pasirenkant Bobby Browną ir Kyle'ą Wiltjerą arba ant suolo visą ketvirtfinalį prasėdėjusį Hollisą Thompsoną.

„H. Thompsonas – krepšininkas su didele NBA patirtimi. Taip, būna situacijų, kai žaidėjui tiesiog nepavyksta rasti vietos komandos sudėtyje. Tačiau kodėl sezono metu toks žaidėjas nebuvo iškeistas? Panašu, kad klube yra daug vidinių dalykų, kurių niekas išorėje nežino. Artimiausios valandos atsakys į daug klausimų. Vienas jų – ar I. Sfairopoulas liks kolektyve iki sezono pabaigos. Ir į tai atsakyti gali tik klubo savininkai, broliai Angelopoulai“, – pažymi N. Kotzias.

Kitas SDNA apžvagininkas Sotiris Vetakis „Olympiakos“ traumų serijos nesureikšmina ir mano, kad Š. Jasikevičius šį kartą tiesiog įtikinamai laimėjo šachmatų partiją prieš savo oponentą I. Sfairopoulą.

Visi privalo pasižiūrėti į veidrodį ir pagalvoti, ką padarė ne taip. Pradedant administracija, tęsiant treneriu Ioanniu Sfairopoulu, ir, be abejo, baigiant žaidėjais.
Nikos Varlas, Eurolygos ekspertas

Ir ši pergalė buvo užprogramuota sezonui dar neprasidėjus. Anot, S. Vetakio, Š. Jasikevičius su gana ribotais finansiniais resursais sugebėjo suburti tobulai paties trenerio viziją atitinkančių žaidėjų kolektyvą.

„Serijos metu „Žalgiris“ smogė į kiekvieną silpnąją „Olympiakos“ vietą. Pavyzdžiui, visą laiką buvo „smaugiamas“ Spanoulis, taip priverčiant jį mesti neparuoštus metimus ir klysti, – pažymi S. Vetakis. – Charizmatiškasis Jasikevičius laimėjo seriją neskubėdamas, nelėkdamas į priekį, atlikdamas tikslingus keitimus.

Ir, visų pirma, dar prieš sezoną „Žalgiris“ sugebėjo suburti puikų kolektyvą, pagal trenerio norus rasdamas į kiekvieną poziciją tinkamus žaidėjus.“

Rungtynių metu į žodinį konfliktą su Š. Jasikevičiumi įsivėlęs I. Sfairopoulo asistentas, buvęs serbų krepšininkas Milanas Tomičius taip pat nulenkė galvą prieš savo varžovus.

„Mes šį kartą neturėjome galimybių, nes trys krepšininkai turėjo žaisti už keturis – ilgoje serijoje trūko energijos, jėgų, traumos išgriovė pusę komandos. Tačiau aš pasiteisinimų ieškoti nenoriu. „Žalgiris“ šį kartą tiesiog buvo geresnė komanda“, – pripažino po mačo su Š. Jasikevičiumi apkabinęs ir keliais abipusiais pagarbos žodžiais persimetęs serbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)