„Olympiakos“ ketvirtadienį svečiuose beviltiškai pralaimėjo Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkams 67:90. Didžiausias skirtumas rungtynėse buvo net 29 taškai – 61:90. D. Blattas tvirtino, kad dėl to kaltos traumos, neleidžiančios žaisti dviem pagrindiniams komandos gynėjams.

Viltys vis dar gyvos, tačiau su tokiu žaidimu bus stebuklas, jei Pirėjo ekipą pamatysime kitame etape. O galiausiai, jei „Olympiakos“ ir prasibraus į atkrintamąsias, ką ten nuveiks be savo aikštės pranašumo prieš daug geresnius varžovus?
Nikos Varlas

„Žaidžiame be dviejų pagrindinių gynėjų Vassilio Spanoulio ir Janio Strelnieko. Atimkite iš bet kurios komandos du pagrindinius kamuolį valdančius ir kuriančius žaidėjus – pažiūrėsime, ką jos padarys. Tai ne pirmas kartas, kai esame tokioje situacijoje, tačiau turime su tuo susitvarkyti ir rasti išeitį“, – kalbėjo po rungtynių D. Blattas.

Pirėjo komanda nesugebėjo išjudinti savo puolimo mechanizmo (67 taškai) ir padarė kone dvigubai daugiau klaidų nei varžovai (15:8).

„Tai pati blogiausia savaitė išvykai į Las Palmą, dviguba savaitė su labai sunkia kelione. Mes tiesiog negalėjome niekuo atsakyti varžovams. Taip, tai ne pasiteisinimas. Akivaizdu, kad tam tikrų dalykų nepadarėme, tačiau tai, ką turime dabar padaryti, yra kaip galima greičiau judėti pirmyn“, – sakė „raudonųjų“ strategas.

Graikų krepšinio apžvalgininkas Nikos Varlas be gailesčio kala „Olympiakos“ prie kryžiaus: „Tai vienas prasčiausių pasirodymų klubo istorijoje. „Gran Canaria“ sumedžiojo varžovus ir nubloškė ant atkrintamųjų varžybų ribos. Tiesa, viltys vis dar gyvos, tačiau su tokiu žaidimu bus stebuklas, jei Pirėjo ekipą pamatysime kitame etape. O galiausiai, jei „Olympiakos“ ir prasibraus į atkrintamąsias, ką ten nuveiks be savo aikštės pranašumo prieš daug geresnius varžovus?

Suprantu, kad komandai trūksta dviejų gynėjų, ypač V. Spanoulio, tačiau tai, ką pamatėme Las Palme, sunkiai apibūdinama žodžiais. Bendras paveikslas buvo varganas, krepšinis – kaip nepatyrusių žaidėjų. Visi turi būti atsakingi už tai – nuo vadovybės iki D. Blatto ir žaidėjų, kurie, žinoma, NĖRA kalti dėl šios gėdos. Kodėl jie neragavo, nesupyko, nieko nedarė?“

„Olympiakos“ komandai tai jau 8-as pralaimėjimas Eurolygoje 20-ies ir daugiau taškų skirtumu nuo 2016 metų. Šį sezoną pralaimėta Milano „Armani“ (75:99) ir „Barcelonai“ (55:76), praėjusį sezoną tokios panašiai skaudžios nesėkmės buvo penkios.

Kad ir kaip ten būtų, D. Blatto auklėtinių pralaimėjimas išėjo į naudą „Žalgiriui“, kuris penktadienį žaidžia paskutines reguliariojo sezono rungtynes savo aikštėje.

Pergalė prieš visišką Eurolygos autsaiderę Stambulo „Daruššafaką“ leistų Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams atsilikti tik viena pergale nuo „Olympiakos“, su kuriuo Lietuvos čempionai išvykoje susidurs kitą savaitę.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)