Kol kas abi komandos pergales pasiekė svečiuose (1:1), o Klaipėdoje vykęs susitikimas tapo išskirtiniu vilniečiams.

Neįtikėtiną gynybą demonstravę „Lietuvos ryto“ krepšininkai praleido vos 49 taškus ir šis rezultatas tapo geriausiu nuo 2014 metų, kai LKL ketvirtfinalio mače sostinės klubas namuose 104:46 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“.

Apie svarbų mačą mintimis pasidalino „Lietuvos ryto“ žaidėjai Martynas Echodas ir Mindaugas Girdžiūnas.

„Neatkovotų kamuolių priežastis – varžovų neatitvėrimas. Klaipėdiečiai labai trokšta juos atkovoti ir todėl turime nenusileisti uostamiesčio ekipai.

Norint pasiekti pergalę namuose, reikia demonstruoti kovingumą ir grumtis po krepšiais.

Praėjusių mačų metu „Neptūno“ žaidėjai turėjo daug antrų šansų. Tai nulėmė Klaipėdos komandos pergalę pirmame susitikime, o antrame varžovai tiesiog nepataikė į krepšį“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ puolėjas Martynas Echodas.

„Nepasakyčiau, jog antrųjų rungtynių metu demonstravome labai blogą puolimą.

Vyko gynybinis mačas ir mums labai gerai sekėsi stabdyti varžovų atakas.

Pirmojo susitikimo „Siemens“ arenoje metu tiesiog nerealizavome daug metimų.

Nesinori prišnekėti, bet trečiame mače stengsimės sužaisti kaip galime ir mokame. Jei pataikysime sau įprastus metimus, pasieksime gerą rezultatą.

Naujų dalykų apie varžovą jau nesužinosi – prieš juos šį sezoną rungtyniavome daugybę kartų. Būsimame mače daugiau lems ne taktiniai dalykai, o energija, kovojimas ir noras nugalėti.

Žaidžiant savų žiūrovų akivaizdoje, manau, bus daug lengviau.

Kalbant apie mano patirtą čiurnos traumą Klaipėdoje, viskas gerėja ir manau, jog galėsiu pasirodyti rungtynėse“, – sakė „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas.

Prieš lemiamą sezono stadiją Vilniaus krepšinio sirgaliai mobilizavosi ir taip atsispindi LKL lankomumo statistikoje.

Atkrintamosiose varžybose „Lietuvos rytą“ „Siemens“ arenoje palaiko vid. 3269 žiūrovai ir tai garantuoja pirmą vietą tarp aštuonių klubų.

„Neptūno“ ekipa rikiuojasi antroje vietoje (3133).

Nerezultatyvios antrosios pusfinalio serijos rungtynės nulėmė, jog abu klubai smuktelėjo daugiausiai taškų atkrintamosiose varžybose pelnančių ekipų rikiuotėje.

„Lietuvos rytas“ užima trečiąją vietą (84,8 tšk.), „Neptūnas“ – ketvirtas (84).

Tiesa, abu klubai toliau pasižymi kova dėl atšokusių kamuolių: Klaipėdos klubas yra pirmas (vid. 37,8), Vilniaus – antras (35,8).

Trečiojo mačo Vilniuje pradžia – 17.20 val.

Įdomūs faktai

– „Lietuvos ryto“ puolėjas Mindaugas Lukauskis jau devyniuose „Betsafe–LKL“ mačuose iš eilės perima bent po vieną kamuolį

– įžaidėjas Chrisas Krameris gali pasigirti atlikęs mažiausiai po 3 rezultatyvius perdavimus 14–oje Lietuvos čempionato rungtynių eilės

– vidurio puolėjas Loukas Mavrokefalidis „Betsafe–LKL“ atkrintamosiose varžybose baudos metimus realizuoja be klaidų (14/14)

– šį sezoną gerokai patobulėjęs snaiperis Rokas Giedraitis penkiuose ketvirtfinalio ir pusfinalio mačuose iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių t.y. tiek pat, kiek pernai per visas atkrintamąsias varžybas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)