„Spors Illustrated“ nuomone, būtent neaiškumai dėl nugaros būklės ir yra pagrindinė priežastis, dėl kurios puolėjui nepavyksta susirasti naujos ekipos.

Daug diskusijų lietuvio situacija kėlė ir praėjusiame sezone, kuomet Deitroito „Pistons“ netikėtai atšaukė mainus su Hjustono „Rockets“, o pagrindinis tokio sprendimo motyvas buvo D-Mo sveikatos situacija.

„Motiejūnas į reitingo šimtuką nepateko dėl sveikatos problemų. „Rockets“ puolėjas nepraėjo medicininio patikrinimo, o tai ir lėmė atšauktus mainus praėjusiame sezone. Tai – labai nemalonus ženklas. Motiejūnas šią vasarą buvo pretendentas pasirašyti solidų kontraktą, tačiau vis dar lieka be sutarties dėl sveikatos neaiškumų, – rašo „Sports Illustrated. – Donatas buvo labai įdomus krepšininkas, bet jo laikas tarp šimtuko žaidėjų gali būti baigtas visam laikui, nebent jis ant parketo sugrįš visa jėga“.

Tuo metu kitas NBA lietuvis Jonas Valančiūnas reitinge šiemet užėmė 62-ąją vietą.

Tarp geriausių šimto žaidėjų nepateko tokie krepšininkai kaip Joakimas Noah, Derrickas Rose‘as, Tony Parkeris, karjerą baigę Kobe Bryantas ir Timas Duncanas.

Primename, kad antradienį 26-ąjį gimtadienį minėsiantis D-Mo iš „Rockets“ kol kas yra sulaukęs tik kvalifikacinio 3,4 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymo. Bet apribotu laisvuoju agentu esantis lietuvis norėtų geresnių sąlygų.

„Jie mums nepateikė jokio rimto pasiūlymo. Tiesos momentas išauš spalio 1-ą, kuomet mes ir priimsime sprendimą“, – praėjusią savaitę pareiškė puolėjui iš Lietuvos atstovaujantis agentas B. J. Armstrongas.

Nors nepanašu, kad kitos ekipos taip pat trykštu noru prisivilioti D. Motiejūną, šis gali nepriimti ir kvalifikacinio „raketų“ pasiūlymo, todėl derybos prasidėtų iš naujo.

Tokia Hjustono klubo vadovų pozicija atrodo kiek keistai, nes vasarą 213 cm ūgio kaunietis buvo susitikęs su naujuoju treneriu Mike'u D'Antoni, kuris pažadaėjo, kad D-Mo artėjantį sezoną gali tikėtis svarbaus vaidmens komandoje.

Tačiau akivaizdu, kad Teksaso ekipa nesirengia taškytis pinigais, ypač, kai toks žingsnis gali būti rizikingas – dėl sunkios lietuvio nugaros traumos, kuri praėjusius pusantrų metų kaip reikiant pristabdė jo karjerą, situacija tapo komplikuota.

„Aš nesu nusivylęs – yra kaip yra. Galutinę „Rockets“ poziciją sužinosime spalio 1-ąją. Visi sandėriai tuomet turi būti baigti iki 11 valandos“, – pridėjo B. J. Armstongas.

Įdomu ir tai, kad dar iki tol, rugsėjo 24 dieną, prasidės komandos treniruočių stovykla.

Krepšinis.lt primena, kad praėjusiame sezone, sugrįžęs po reabilitacijos, D. Motiejūnas 37 rungtynes. Jose aukštaūgis žaisdavo po 15 minučių, rinkdavo po 6,2 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)