Pirmieji Rimo Kurtinaičio auklėtinių varžovai – itin pavojingi. Tai – ambicijų neslepianti Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

Rusijos ekipa, kaip ir Miuncheno „Bayern“ ar Turino „Fiat“ klubai, gerokai lenkia „Lietuvos rytą“ pagal biudžetus, tačiau Vilniaus klubo puolėjas Rokas Giedraitis tikina, jog aikštėje visų šansai bus lygūs.

„Žaisime „Top 16“ etape, o čia visos komandos yra stiprios. Favorite galima laikyti kiekvieną ekipą, kadangi visada būna netikėtumų.

Pavyzdžiui, vakar pralaimėjimą prieš Turino „Fiat“ patyrė Miuncheno „Bayern“. Žais ne biudžetai ar pinigai, o krepšininkai. Sėkmė šypsosis tiems, kurie įdės daugiau noro ir darbo, o pergales lems smulkios detalės“, – kalbėjo R.Giedraitis.

Reguliariajame sezone 25-erių krepšininkas pelnė po 11,4 taško ir buvo vienas rezultatyviausių „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Jis tikina, jog pasiekti gerus rezultatus padėjo ir komandos susivienijimas.

„Atmosfera ekipoje yra tikrai labai gera, „superinė“.

Šiemet sau neišskirčiau papildomų tikslų, tiesiog norėčiau kažką laimėti. Norisi iškovoti trofėjus, tačiau ne visada gaunasi. Galbūt šį sezoną pasiseks.

Esame pergalių kelyje, todėl reikia nesustoti ir tiek, – teigė R.Giedraitis, kuris negriežia danties ant rusų komandos, kuri praėjusiame sezone užvėrė vilniečiams duris į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

– Papildomos motyvacijos prieš „Zenit“ nejaučiame, aišku, šios rungtynės bus labai svarbios. Mums užtenka to, kad dabar prasideda antrasis etapas ir norime žengti dar toliau.“

R. Giedraitis yra vienintelis Vilniaus klubo krepšininkas, kuris per pastaruosius kelis metus sostinėje spėjo pažaisti su Nicolasu Laprovittola ir Drew Gordonu – būtent šie legionieriai vaidina svarbias roles Sankt Peterburgo klube.

„Žinoma, N. Laprovittola gali pridaryti nemažai žalos mūsų komandai. Argentinietis pasižymi individualiu meistriškumu, puikiu taiklumu, geru driblingu.

Su D. Gordonu nebendrauju – kai jis praėjusią vasarą paliko klubą, tuomet ir nutrūko mūsų ryšiai. Aišku, šiandien ranką jam paspausiu“, – sakė puolėjas, pakvietęs sirgalius ateiti į „Siemens“ areną.

„Labai svarbu, kad pirmąsias „Top 16“ etapo rungtynes pradėsime savų sirgalių akivaizdoje – tikiuosi, jog jų susirinks labai daug ir padės pasiekti svarbią pergalę. Laimėjimas mūsų komandai suteiktų papildomą pasitikėjimą savo jėgomis.“

R. Giedraitis pateko į Europos taurės reguliaraus sezono gražiausių blokų dešimtuką, kuriame užėmė šeštąją vietą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)