Kuomet 26-erių žaidėjas po vokiečių pergalės 94:86 dalino interviu aikštėje, šeimininkų sirgaliai skandavo jo pavardę.

Nors pats krepšininkas rungtynių išvakarėse dar svarstė, ar nebus nušvilptas, mat iš Vilniaus į Berlyną praėjusią vasarą persikėlė savo iniciatyva anksčiau laiko nutraukęs sutartį.

„To tikrai nesitikėjau, nustebino. Su „B tribūna“ stengiuosi palaikyti glaudžius santykius, susirašome socialiniuose tinkluose. Malonu, kad palaiko, aš irgi palaikau „Rytą“, – sakė R. Giedraitis.

Tiesa, palaikymo aikštėje jis neišreiškė: už lietuvį nugalėtojų gretose naudingiau žaidė tik Luke'as Sikma, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 12 kamuolių ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

„Kai kuriuos varžovų žaidėjus žinau labai gerai. Dėl to man tikrai buvo lengviau nei nuvažiavus kažkur, kur neaišku, ko tikėtis. Be to, visada norisi sužaisti gerai prieš buvusią komandą. Negaliu sustoti, pasiduoti sentimentams, turiu dirbti savo darbą.

Šios rungtynės mums buvo aukso vertės, ypač prieš tai pralaimėjus Belgrado „Partizan“. Mums pergalė buvo būtina, todėl taip ir kovėmės. Ką galiu pasakyti apie „Ryto“ žaidimą? Na, jie visą sezoną žaidžia tą patį krepšinį, nelabai kuo nustebino. Tuo labiau, kad mes patys žaidžiame panašiai“, – pečiais traukė atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantis krepšininkas.

Toks rezultatyvus pasirodymas R. Giedraičiui šiame sezone – jau gana įprastas. Jis yra vienas ALBA puolimo lyderių tiek Europos taurės turnyre, tiek Vokietijos čempionate.

„Roko pasitikėjimas daro įspūdį, – apie tauragiškį atsiliepė „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis. – Jam labai tinka ALBA sistema. Ypač dėl L. Sikmos, kuris, nors yra sunkusis krašto puolėjas, labai gerai perduoda kamuolį. Tad aikštėje ALBA nuolat turi du įžaidėjus, kurie kitiems sukuria daug progų.“

„Džiaugiuosi Roku, jis yra rimtas vaikinas, stropiai mokosi, gerai žaidžia. Jo statistika viską parodo: ne tik taškai, bet ir atkovoti, perimti kamuoliai. Kaskart jis žaidžia vis geriau“, – nauju auklėtiniu buvo patenkintas Vokietijos sostinės klubo vairininkas Aito Garcia Renesesas.

Pastarasis yra dar viena priežastis, leidusi R. Giedraičiui greitai atsiskleisti Berlyne. Ne tik jo žaidimo schemos, bet ir asmeninės savybės.

72-ejų Ispanijos krepšinio veteranas – kantrus ir taktiškas. Visiškai kitoks nei žodžio kišenėje neieškantis ir skardų balsą turintis Rimas Kurtinaitis, Vilniuje taip ir nepavertęs R. Giedraičio gynybos specialistu.

„Pačioje pradžioje atvykus į naują komandą buvo labai keista, kaip čia ant manęs nerėkia, viską ramiai paaiškina. Dabar jau įpratau“, – šyptelėjo R. Giedraitis.

Vis dėlto ne dėl to krepšininkas teigia palikęs „Rytą“.

„Vilniuje jaučiuosi tikrai gerai, praleidau čia trejus gerus metus, laimėjome Karaliaus Mindaugo taurę. Bet pajaučiau, kad dabar pats metas išvažiuoti, nes paskui jau gali būti per vėlu. Pinigai čia nieko nelėmė, norėjau pamatyti pasaulį, nesinorėjo visos karjeros praleisti Lietuvoje. Buvo labai sunkus sprendimas, bet taip jau yra. Kas žino, gal dar sugrįšiu“, – durų neuždarė puolėjas.

Primename, kad jau kitą antradienį komandos sužais atsakomąsias rungtynes Berlyne.

Po trečio turo E grupėje „Rytas“ (1 pergalė/2 pralaimėjimai) užima paskutinę ketvirtą vietą, ALBA (2 pergalės/1 pralaimėjimas) žengia antra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)