„Barcelona“ Eurolygos pusfinalyje sieks įveikti Madrido „Real“ bei žengti į finalą. Rungtynės – ketvirtadienį (22 val. Lietuvos laiku), pirmame pusfinalyje susitiks čempionų titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Š. Jasikevičius prieš kelionę į Belgradą neabejojo, jog dvikovoje su „Real“ bus sunku nustebinti varžovus.

„Komanda bus pasiruošusi, jau galvojame apie varžovą ir save. Oponentus puikiai pažįstame, daug kartų esame žaidę su jais, nustebinti bus sunku“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Strategas žino, kas gali atnešti pergalę rungtynėse.

„Svarbiausia, nieko neatiduoti. Rungtynėse prieš „Real“ jei būdavo aukštas rezultatyvumas, tai todėl, jog atidavėme varžovams per daug galimybių“, – teigė Š. Jasikevičius, patvirtinęs, jog komandoje turi visus pagrindinius krepšininkus.

„Šiandien (pirmadienį) treniravosi visi, išskyrus Sergi Martinezą, kuris jaučia peršalimo simptomus.

Cory Higginsas ruošiasi žaisti, jo patirtis yra labai svarbi. Akivaizdu, jis nebus 100 proc. pasiruošęs, bet mes turime visus žaidėjus“, – geromis naujienomis džiaugėsi strategas.

Lietuvis taip pat pasidalino savo patirtimi Eurolygos finalo ketvertuose.

„Likus savaitei iki pirmojo finalo ketverto negalėjau užmigti. Reikia tai išgyventi. Kartais nelengva suvaldyti tas emocijas, bet dabar miegu kur kas ramiau, turiu patyrusią komandą“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Puiki „Barcelonos“ pergalių serija prieš Madrido „Real“ nesuteikia papildomos ramybės strategui.

„Mes laimėjome keletą paskutinių rungtynių prieš juos, tačiau tai nėra mūsų pranašumas, atvirkščiai, Madridas bus labai alkanas žaidžiant prieš mus. Jie atvyksta pačiu geriausiu sezono momentu ir demonstruoja puikią formą bei gerą krepšinį.

Varžovų gretose daug veteranų, turinčių patirties ir jie žino, ką turi daryti. Tai finalo ketvertas ir jame turi būti sunku“, – teigė Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius nekreipia dėmesio į „Barcelonai“ klijuojamą favoritų etiketę laimėti Eurolygos titulą.

„Nesvarbu, ar esame favoritai, ar ne, mums iki titulo liko 80 minučių ir turime laimėti pirmąsias rungtynes, jog turėtume šansą tęsti kovą toliau.

Madridas taip pat yra per 80 minučių nuo titulo ir jie tuo tiki, kaip ir kitos į Belgradą atvyksiančios komandos. Jos visos patiria tokį patį spaudimą kaip mes, nes visos komandos yra arti titulo.

Jei laimėjome ar pralaimėjome 20 kartų iš eilės prieš Madridą, tai nieko nereiškia. Laukia naujos rungtynės, kurios prasidės švieslentei šviečiant nuliams“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Lietuvis taip pat nesutiko su nuomone, jog komanda, norėdama laimėti titulą, bus labai priklausoma nuo lyderio Nikola Mirotičiaus.

„Mums reikia visų krepšininkų ir mes parodėme, jog nesame priklausomi nuo tokio žaidėjo, kaip Nikola, net jei jis yra geriausias Europoje.

Tikimės, kad su N. Mirotičiumi viskas bus gerai, bet jei pasitaikys prasta jam diena, tai žmogiška, tokiu atveju kiti turės žengti žingsnį į priekį“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją