Keturių dešimtmečių darbo patirtį sukaupęs Krepšinio šlovės muziejaus narys gruodžio pabaigoje pirmą kartą persikėlė į Europą.

66-erių amerikietis, iki tol daugiausia treniravęs NCAA ir NBA ekipas, su Graikijos čempionais Eurolygoje jau pasiekė dvi pergales ir patyrė tiek pat nesėkmių.

Nusverti balansą į palankią pusę R. Pitino bandys Kaune, kur penktadienį „Panathinaikos“ sieks revanšo prieš „Žalgirį“.

„Ši komanda labai gerai vadovaujama, puikiai puola, kokybiškai ginasi. Ir, kiek suprantu, ši arena – pati geriausia Eurolygoje“, – komplimentų negailėjo R. Pitino.

Rungtynių išvakarėse žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius prisiminė, jog su naujuoju Atėnų klubo vairininku kartą buvo susidūręs NCAA: kaunietis tuomet studijavo Merilando universitete, R. Pitino treniravo Kentukio studentus.

Pastarasis šios akistatos nebepamena.

„Manau, Šarūnas tuomet daug nežaidė, nes buvo pirmametis. O jeigu būtų žaidęs, turbūt jie būtų mus įveikę. Vėliau sekiau jo karjerą, Šaras buvo didis krepšininkas, o dabar yra puikus treneris“, – sakė R. Pitino.

Kalbėdamas apie savo komandą, patyręs specialistas neslėpė turintis nemažai iššūkių.

„Jeigu jau atvyksta naujas treneris, vadinasi, kažkas komandoje buvo blogai. „Panathinaikos“ atveju, tai – kova dėl atšokusių kamuolių. Ir pataikymas prastas. Bandau dirbti ties šiais elementais ir juos pagerinti. Atvykau viduryje sezono ir ilgai neužsibūsiu, tik penkis mėnesius, todėl turiu dirbti greitai“, – kalbėjo amerikietis.

Įsikūręs Atėnuose jis sulaukė ir malonių siurprizų. Tokiu tapo „Panathinaikos“ atsarginių suolo gale trūnijęs legionierius iš Lietuvos Lukas Lekavičius, kuriam R. Pitino labai greitai prilipdė Skywalkerio pravardę.

„Tokie vyrukai kaip Skywalkeris uždirbdavo man duoną studentų krepšinyje, nes jie visada maksimaliai stengiasi abiejose aikštės pusėse. Lukas – greitas, dėmesingas. Žaidimo prasme, jis kol kas yra mano geriausias žaidėjas. Tai stebina, nes kai atvažiavau į Atėnus, daug kas kalbėjo, kad Lukas gaus progų pažaisti nebent Graikijos pirmenybėse.

Bet jis išpildo visus mano prašymus. Visus, išskyrus vieną – jis daug nekalba (juokiasi – Krepšinis.lt). Bandyk nebandęs – Lukas visada tylus, kuklus. Bet man jis patinka. Norėčiau dar 13 tokių vyrukų komandoje“, – gyrė R. Pitino.

Ką apie savo ir komandos progresą mano pats „Panathinaikos“ mažylis?

O jis tik patvirtina trenerio žodžius – kalba nenoromis ir vengia skambių frazių.

„Manau, mūsų forma kažkiek gerėja. R. Pitino jau porą savaičių mus treniruoja, palaipsniui įsisaviname, ko jis nori, visas naujoves. Manau, kad esame gerame kelyje“, – sakė įžaidėjas.

– Gerame kelyje atrodo ir jūsų bei R. Pitino santykiai. Kaip pavyko užsitarnauti pasitikėjimą, virstantį minutėmis ant parketo? – paklausėme L. Lekavičiaus

– Tai nuo daug ko priklauso. Turime problemų dėl traumų. Neaišku, kaip bus, kai visi sugrįš į rikiuotę. Žinoma, šis treneris pasitiki labiau nei jo pirmtakas. Jam labiau patinka gynybinis krepšinis, žaidėjai, kurie gali paspausti. Gal aš tinku šiam stiliui.

Naujas treneris atvyko iš visai kito pasaulio, ir nežinojau, ko tikėtis. Galvojau, gal išvis nebežaisiu, nes klubas ėmė galvoti apie pastiprinimą. Bet gerai pasirodžiau treniruotėse, pirmose rungtynėse. Patikau treneriui, jis pasitiki manimi.

– Kas nustebino trenerio krepšinio filosofijoje?

– Mūsų žaidimas tapo labiau amerikietiškas, priešingai nei treniruojant Xavi Pascualiui. Nustebino, kad žaidžiame daug laisviau: mažiau derinių, mažiau taktikos, laisvesnis krepšinis. Pažiūrėsime, ar tai pasiteisins.

– Kalbant apie „Žalgirį“, kaip manote, kodėl jiems nesiklijuoja sezonas?

– Sunku pasakyti, aišku, tos traumos, tvarkaraštis sudėtingas buvo, kaip čia visi kalba. Galbūt tai ir yra priežastys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)