29-erių metų 203 cm ūgio L.Jamesas svariai prisidėjo prie vienuolikos „Heat“ klubo pergalių iš penkiolikos (73,3 procento laimėtų susitikimų) gruodžio mėnesį. Puolėjas penkeriose mėnesio rungtynėse pelnė 25 ir daugiau taškų, o trejose viršijo 30 taškų ribą. Jis buvo antras Rytų konferencijoje pagal rezultatyvumą (vidurkis – 24,6 tšk.), šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (po 6,9) bei perimtus kamuolius (po 1,64) ir dvyliktas pagal po krepšiais atkovotus kamuolius (po 8,1).

Gruodžio 27-ąją rungtynėse su Indianos „Pacers“ (pralaimėta 103:108) komanda L.Jamesas pelnė 33 taškus ir, aplenkęs legendinius Larry Birdą bei Gary Paytoną, visų laikų rezultatyviausių NBA krepšininkų sąrašuose pakilo į 29-ąją vietą.

Antrą mėnesį iš eilės geriausiu Vakarų konferencijoje pripažinto 25-erių metų 206 cm ūgio K.Duranto „Thunder“ komanda gruodį laimėjo 14 mačų iš 17-os (82,4 procento), o išvykoje laimėjo aštuonis susitikimus iš devynių.

Krepšininkas per šiuos mačus į varžovų krepšį įmetė vidutiniškai po 29,3 taško ir yra antras pagal rezultatyvumą lygoje. Be to jis po krepšiais atkovojo po 9 kamuolius bei atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Puolėjas net 15-a kartų pelnė 20 ir daugiau taškų, o dešimtyje susitikimų jo pelnomų taškų suma viršijo 30-ties ribą.

K.Durantas gruodžio mėnesį pradėjo trigubu dubliu mače su Minesotos „Timberwolves“ (gruodžio 1 dieną laimėta 113:103) ekipa. Jis į varžovų krepšį įmetė 32 taškus, atliko 12 rezultatyvių perdavimų (karjeros rekordas) bei atkovojo 10 kamuolių).

Be laureatais tapusių krepšininkų, į naudingiausio NBA lygos gruodžio mėnesio žaidėjo titulus Rytų bei Vakarų konferencijose pretendavo Kyrie's Irvingas (Klivlando „Cavaliers“), Stephenas Curry's („Golden State Warriors“), Paulas George'as ir Lance'as Stephensonas (abu Indianos „Pacers“), Blake'as Griffinas ir Chrisas Paulas (abu Los Andželo „Clippers“), Kevinas Love'as (Minesotos „Timberwilves“), Arronas Affalo (Orlando „Magic“), LaMarcusas Aldridge'as (Portlando „Trail Blazers“) bei Kyle'as Lowry's (Toronto „Raptors“).