Pilnutėlėje CIDO arenoje šeimininkai aktyviau pradėjo rungtynes ir įpusėjus kėliniui pirmavo 14:13, o po pirmo kėlinio turėjo 3 taškų persvarą (22:19).

Antrame kėlinyje panevėžiečiai po Nikolos Radičevičiaus pataikymo pirmavo 26:21, tačiau vilniečiai surengė savo mini spurtą ir po Luko Ulecko tritaškio išsiveržė į priekį 27:26.

Po minutės pertraukėlės vilniečiai ir toliau rinko taškus, o po Arno Butkevičiaus ir Jarvio Williamso metimų iš po krepšio jų persvara išaugo iki 7 taškų (33:26).

„Ryto“ spurtą nutraukė Gediminas Orelikas, netrukus vieną taiklų baudų metimą pridėjo D. Gagičius ir svečių pranašumas aptirpo iki 4 taškų- 33:29.

Prasidėjus paskutinei antro kėlinio minutei vilniečiai pirmavo 42:35, bet Kristupas Žemaitis dar vienu tolimu šūviu nukirto svečių persvarą iki 4 taškų (42:38).

Po minutės pertraukėlės į aikštę grįžęs Gytis Radzevičius vėl atstatė vilniečių 7 taškų pranašumą (45:38), o paskutinis žodis pirmoje rungtynių pusėje priklausė K. Smithui, užbaigusiam savo prasiveržimą metimu iš po krepšio. Tad po dviejų kėlinių 47:38 pirmavo „Rytas“.

Trečiame kėlinyje abi komandos sutankino gynybos gretas ir neleido laisvai siautėti puolime, o taškus rinkosi baudų metimais. Vis dėlto, įpusėjus kėliniui P. Kalaitzakis vienu baudų metimu sumažino vilniečių persvarą iki 6 taškų (52:46), o sužaidus kėlinyje 6 minutes šeimininkus į priekį truktelėjo tritaškį pataikęs Vytenis Lipkevičius, o kai N. Radičevičius paskutinę atakai skirto laiko sekundę įmetė dvitaškį, komandas skyrė tik taškas - 52:51.

Trečiame kėlinyje sužaidus 8 min. ilga panevėžiečių ataka baigėsi P. Kalaitzakio metimu iš po krepšio - ir „Lietkabelis“ po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį - 53:52.

Netrukus „Lietkabelio“ legionierius iš Graikijos pridėjo dar tris baudų metimus ir tik prasidėjus paskutinei kėlinio minutei nuo baudų metimų linijos pataikę Lukas Uleckas nutraukė beveik 6 minutes trukusią vilniečių taškų sausrą (56:54).

Visgi žaidimo skonį pajutęs P. Kalaitzakis kėlinį užbaigė savo tiksliu metimu, tad po trijų kėlinių priekyje vėl buvo šeimininkai - 58:54.

P. Kalaitzakis nestabdė ir ketvirtame kėlinyje. Po jo tritaškio „Lietkabelis“ pirmavo 61:56. Tačiau jau kitoje atakoje sudėtingą tolimą metimą įšovė K. Smithas, o kiek vėliau dvi baudas pridėjęs J. Williamsas išlygino rezultatą (61:61).

Tačiau tuoj pat D. Giedraitis ir V. Lipkevičius atsakė savo 5 taškų spurtu - ir vėl išvedė į priekį Panevėžio komandą (66:61). O kai tolimą metimą pataikė ir K. Žemaitis - šeimininkų persvara išaugo iki 6 taškų (69:63).

Baigiantis rungtynėms įtampa CIDO arenoje pasiekė apogėjų. 38 min. po D. Giedraičio dvitaškio šeimininkai pirmavo 76:69 ir atrodė, kad Panevėžys švęs pergalę.

Tačiau vilniečiai nepasidavė. Puikiai sužaidę paskutinę rungtynių atkarpą jie ne tik pavijo, bet ir aplenkė panevėžiečius, o likus 15 sek. A. Butkevičius dėjimu iš viršaus išvedė vilniečius į priekį - 78:77.

Nors paskutinė ataka priklausė Panevėžio ekipai, tačiau šeimininkų metimai skriejo pro šalį, tad nuaidėjus finaliniai rungtynių sirenai triumfavo svečiai iš Vilniaus.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas ir Panagiotis Kalaitzakis (6 atk. kam., 5/16 metimų), Kristupas Žemaitis 11 (3/4 tritaškių), Džordže Gagičius 9, Dovydas Giedraitis 8 (4 rez. perd.).

„Rytas“: Kennethas Smithas 18 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), Margiris Normantas 13, Arnas Butkevičius 12 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Tanneris Leissneris 9, Jarvis Williamsas 8.

Penktasis LKL finalo serijos mačas įvyks antradienį Vilniuje.

Kova dėl šalies čempionų titulo prasidėjo „Lietkabelio“ pergale Vilniuje – 77:68, tačiau Panevėžyje „Rytas“ atsirevanšavo 88:66. Beje, šiose rungtynėse vilniečiai žaidė be naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo titulą (MVP) iškovojusio kroato Ivano Buvos.

Pastarasis krepšininkas nepasirodė aikštėje ir per trečiasias finalo serijos rungtynes, bet „Rytui“ laimėti tai nesukliudė. Praėjusį trečiadienį savo aikštėje vilniečiai sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“ 85:63, o bene ryškiausiu rungtynių epizodu tapo antrame susitikimo kėlinyje užfiksuotas incidentas.

Antro kėlinio pabaigoje emocingai sureagavęs į teisėjų sprendimą neskirti pražangos Arnui Butkevičiui, pataikiusiam alkūne į veidą Dovydui Giedraičiui, Panevėžio ekipos treneris Nenadas Čanakas nubaustas antra technine pražanga, palikdamas aikštę pečiu kliudė vilniečių trenerį Giedrių Žibėną, o vėliau apsikeitė ne pačiais maloniausiais žodžiais su pagrindiniu „Ryto“ akcininku Dariumi Gudeliu.

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų ekspertais surengė posėdį, kuriame išanalizavo rungtynių epizodus bei skyrė sankcijas: abiem klubams išrašė po 500 eurų baudas, o „Ryto“ komandadar sulaukė griežto įspėjimo už apsaugos tarnybos pasyvumą, neužtikrinant tvarkos įžūlaus ir agresyvaus elgesio LKL dalyvių atžvilgiu.

Mažajame „Betsafe-LKL“ finale traumų išretinti „Šiauliai“ nesugebėjo duoti rimtesnį atkirtį čempionų titulo netekusiam Kauno „Žalgiriui“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį Šiauliuose triumfavo 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21), laimėjo seriją iki 4 pergalių 4-0 ir pirmąkart istorijoje pasidabino bronzos medaliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją