„Man yra gėda dėl šitų rungtynių. Mes nė iš tolo nepriartėjome prie savo potencialo, mes ruošėmės žaisti pilnoje arenoje, bet kas iš to? Nieko – kiek geriau pradėjome atrodyti ketvirtame kėlinyje, kai jau buvo per vėlu. Sveikinimai „Žalgiriui“, o mums tai buvo nepaprastai nuviliantis pasirodymas. Mes patys turime pasižiūrėti į veidrodį. Atstovaujame keliasdešimt milijonų sirgalių turinčiam klubui, ir tai tiesiog buvo gėdingas vaizdas“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienio vakarą rėžė „Fenerbahče“ treniruojantis krepšinio specialistas.

Anot D. Itoudžio, rungtynių pradžioje „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso gauta Achilo sausgyslės trauma (kaip vėliau paaiškėjo, išvedusi krepšininką iš rikiuotės visam sezonui) nesugriovė „Fenerbahče“ žaidimo plano, nes jo komanda tiesiog iš esmės kažkodėl buvo sugriuvusi, o žalgiriečiai – priešingai – labai motyvuoti.

„Aš net negaliu pasakyti, kad Evanso trauma būtų kažkuo pakeitusi mūsų idėjas ar planą. Žinojome, kad jau grįžta Lukas Lekavičius, žinojome, kad jie nusiteikę kovai, o pasižiūrėjus į statistiką viskas apskritai aišku – atsilikome dviženkliu skirtumu didžiąją rungtynių dalį.

Visi, kas gaudavo kamuolį „Žalgirio“ komandoje – pataikydavo, visi, kurie bėgdavo kovoti dėl kamuolio, jį atkovodavo ir įmesdavo. Pažiūrėkite, kažkoks absurdas. Mes netgi atlikome daugiau rezultatyvių perdavimų už „Žalgirį“ (kauniečiai atliko 13, o svečiai iš Stambulo 15 rezultatyvių perdavimų, – red. past.).

Ką tai reiškia? Ogi tai, kad mes neatlikome savo darbo, nes varžovams net nereikėjo rezultatyvių perdavimų pelnyti taškams – jie tiesiog verždavosi link krepšio ir juos pelnydavo. Esmė ta, kad Evanso trauma netgi labiau pakeitė varžovus, o ne mus – jie susitelkė ir kovojo“, – tikino D. Itoudis.

Paklaustas, kaip vertina blankiai atrodžiusių savo komandos gynėjų žaidimą, D. Itoudis tvirtino, jog kaltė dėl tokio prasto žaidimo krenta visai komandai ir kaip pavyzdį pasitelkė net 27 naudingumo balus surinkusio Lauryno Biručio pavyzdį.

„Pažiūrėkite, kaip jis sužaidė, neteko to matyti. Karjeros rungtynės. Neturiu nieko prieš Birutį, netgi priešingai, bet kaip pavyzdys – nesusitvarkymas su juo. Jis per visą turnyrą į baudos aikštelę nugara buvo įsiveržęs gal keturis kartus, o šiandien? Va jums ir atsakymas“, – dėstė graikas.

Anot D. Itoudžio, turnyro lentelėje vis žemiau smunkančiai jo komandai jokiu būdu nevalia prarasti pasitikėjimo savimi.

„Trūksta energijos, reikia dirbti ir neprarasti tikėjimo. Taip nutinka, komandos laimi, pralaimi, patenka į duobes. Aišku, duobėje aš nenoriu būti, bet mes tikrai išlaikome tą patį nusiteikimą, kurį turėjome sezono pradžioje. Žaidėjai nepamiršo kaip žaisti krepšinį. Mes turime, privalome išlipti iš šios situacijos ir tai padarysime“, – žadėjo jis.

Šiomis rungtynėmis „Žalgiris“ užbaigė pirmąjį Eurolygos turnyro reguliariojo sezono ratą. Antrąjį ratą kauniečiai pradės jau kitą – „dvigubą“ Eurolygos savaitę, kurios metu žalgiriečiai viešės Italijoje. Sausio 10 d. „Žalgiris“ išvykoje žais su Bolonijos „Virtus“, o sausio 13 d. – su Milano „Olimpia Armani“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją