Rungtynių eiga:

Triuškinančiu Josho Nebo dėjimu į krepšį mačą pradėjęs „Žalgiris“ užėmė pirmaujančių poziciją (9:4) ir jau po 3 min. žaidimo privertė Dainių Adomaitį kviestis saviškius pasitarimui.

Kauniečiai visus taškus vertė per priekinę liniją – J. Nebo ir Tylerį Cavanaugh.

„Neptūnui“ antroje kėlinio pusėje pavyko stabilizuoti situaciją, o Deivido Gailiaus ir Beno Griciūno taškai priartino klaipėdiečius iki 12:15.

Vis dėlto po keitimų ant parketo žengę veteranai Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas leido žalgiriečiams po 10 min. kovos išlaikyti iniciatyvą savo rankose – 23:14.

„Neptūnui“ nepaleisti varžovų iš akiračio po pertraukėlės padėjo pranašumas kovoje „po lenta“, tačiau į dugną tempė dažnos klaidos. Tuo metu „Žalgiris“ ištraukė dar vieną pavojingą kortą – dusyk iš eilės priešininkų gynybą prasiveržimais sudraskė Tai Websteris.

Dar pirmame ketvirtyje gauta techninė pražanga D. Adomaičio ilgam neapramino – svečių strategas vėlėsi į karštas diskusijas ne tik su teisėjais, bet ir su tiesioginiu oponentu Kaziu Maksvyčiu.

18-ą min. T. Cavanaugh dvitaškiu su pražanga suteikė kauniečiams dviženklį pranašumą – 34:22.

Kėlinio pabaigoje komandos apsikeitė tolimais metimais, K. Maksvyčio auklėtiniams per pirmą rungtynių dalį pernelyg nutolti nuo konkurentų nepavyko – 39:27.

Ekipoms grįžus iš rūbinių į abu krepšius pasipylė taiklūs metimai, vis dėlto atpalaidavus gynybos pančius išlaikyti varžovų tempą sunkiau buvo uostamiesčio atstovams. „Žalgiris“ po Karolio Lukošiūno šūvio ir Tomo Leimanio nesportinės pražangos atitrūko 53:34.

Skirtumui išaugus iki 24 taškų, D. Adomaičiui teko prašyti antros minutės pertraukėlės iš eilės.

Pergalės aromatą suuodęs „Žalgiris“ be didesnių problemų kontroliavo įvykius aikštėje iki trečio ketvirčio pabaigos, kurią dar papuošė 5 taškų vertės ataka – 72:44.

Paskutinė mačo atkarpa tebuvo nebereikalingas formalumas – K. Maksvyčio auklėtiniai šeimininkavo ant parketo, su neišvengiama sezono pabaiga susitaikė ir „Neptūno“ krepšininkai.

„Žalgirio“ komandoje niekas nežaidė ilgiau nei 26 minutes – tiek ant parketo praleido Karolis Lukošiūnas.

Kauniečiai klydo vos 9 kartus, o „Neptūnas“ – 14.

„Žalgiris“: Nielsas Giffey 15 (5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Tai’us Websteris ir Joshas Nebo (5/5 dvit.) – po 11, Artūras Milaknis 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 15 (2/7 trit.), Matas Jogėla 9 (3 rez. perd., 3 kl.), Benas Griciūnas 7 (6 atk. kam.), Edgaras Želionis ir Julius Jucikas – po 6.

***

Šeimininkai trečiadienį toliau vertėsi be blauzdos traumą besigydančio puolėjo Edgaro Ulanovo, svečiams trūko pagrindinio atakų organizatoriaus Žygimanto Janavičiaus.

Ketvirtfinalio intriga į penktąsias serijos rungtynes nusikėlė ik trečią kartą turnyro istorijoje.

Abusyk namuose laimėjęs „Žalgiris“ du kartus pirmavo, bet „Neptūnas“ taip pat rado atsakymų savoje aikštėje. Pirmadienį klaipėdiečiai nugalėjo 87:78.

„Žalgiris“ per visą istoriją dar niekad nebuvo iškritęs pakeliui į „Betsafe-LKL“ finalą, „Neptūnas“ į stipriausių ketvertą nepateko antrą sezoną iš eilės.

Pusfinalyje kauniečiai susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kitame pusfinalyje „Šiauliai“ mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)