Pirma rungtynių pusė „Žalgiriui“ klostėsi netikėtai sunkiai. Tritaškius taikliai (9/17) metusi „Dzūkija“ Kaune jautėsi itin drąsiai ir ne tik kad niekuo nenusileido kauniečiams, bet net ir žengė žingsneliu priekyje už aikštės šeimininkus (47:49 po 20 min.).

Po trijų kėlinių dzūkai ir toliau buvo priekyje (64:65). Likus žaisti kiek mažiau nei 3 min. rezultatas dar buvo lygus (77:77), tačiau tuomet žalgiriečiai pelnė 9 taškus be atsako ir mačo baigtis buvo nulemta.

Lemiamu momentu iniciatyvos ėmėsi žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas, pataikęs keletą itin svarbių tritaškių, o iš viso per rungtynes realizavęs 4 iš 5 tolimų metimų ir surinkęs 16 taškų.

Tiek pat taškų surinko ir kitas šeimininkų aukštaūgis Joffrey Lauvergne'as, pataikęs 8 iš 12 dvitaškių ir atkovojęs 5 kamuolius.

Mariaus Grigonio sąskaitoje – 11, Martino Gebeno ir Luko Lekavičiaus – po 9 taškus.

Aikštėje po ilgos pertraukos pasirodė traumų kamuotas „Žalgirio“ krašto puolėjas Patricio Garino.
27-erių argentinietis, kuriam spalį buvo atlikta menisko operacija, žaidė 15 min. ir surinko 3 taškus (0/1 dvit., 1/2 trit., 2 atk. kam.). Tai apskritai buvo pirmieji argentiniečio taškai vilkint Lietuvos čempionų komandos marškinėlius.

„Dzūkiją“ į priekį vedė 15 taškų surinkęs Paulius Danisevičius (4/9 trit.), Simas Jasaitis pridėjo 14, o Giedrius Staniulis – 13 taškų.

Žalgiriečiai vertėsi be neregistruoti Nigelio Hayeso, svečiai mačui apskritai registravo tik 9 krepšininkus.

Pažymėtina, kad svečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 31-38.

Primename, kad „Žalgiriui“ tai turėjo būti antros rungtynės per tris dienas, tačiau sekmadienio mačas Vilniuje su „Rytu“ netikėtai buvo atšauktas – Vilniaus komandoje fiksuotas koronaviruso atvejis.

Šį ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia itin svarbios Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės su Tel Avivo „Maccabi“. Susitikimas vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)