Ketvirtis milijono – „Žalgiriui“

Visuotinio Klubo narių susirinkimo metu, pristačius Klubo finansinę ataskaitą paaiškėjo, kad per 2013-uosius metus „Žalgirio“ komandai buvo skirta beveik 250 tūkst. litų, kurie buvo panaudoti komandos reikmėms. Šią surinktą sumą sudarė ne tik narių įnašai, bet ir žmonių parama, skyrus 2 proc. nuo sumokėtų gyventojų pajamų mokesčio bei kitos įmokos.

„Paskutiniu metu „Žalgirio“ Garbės Klubo narių skaičius gerokai ūgtelėjo, sulaukėme ir tūkstantojo nario bei neketiname sustoti. Nereikia priminti, kad „Žalgiris“ – visų mūsų praeitis ir dabartis, todėl turime susivienyti dėl bendro tikslo. Padėti „Žalgiriui“ nelengvu metu. Juk „Žalgiris“ dabar priklauso visiems mums ir turime kartu nešti atsakomybę už jį“, - kalbėjo Klubo narys Mindaugas Babonas.

Pradėjus veikti naujai „Žalgirio“ Garbės Klubo svetainei www.zalgirioklubas.lt, padidinti „Žalgiriui“ skiriamą paramą tampant nariu arba įsigyjant „Žalgirio“ rėmėjo sertifikatą tapo dar paprasčiau.

Rėmėjų indėlis viršijo lūkesčius

Po visuotinio „Žalgirio“ Garbės Klubo susirinkimo į rūpimus klausimus atsakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Paklaustas, kaip sekasi surinkti prieš sezoną planuotą biudžetą P.Motiejūnas atskleidė, kad geriausiai šį sezoną sekasi su rėmėjais. „Surasti įmonių, kurios galėtų prisidėti finansiškai, tikrai nėra lengva, bet sunkiai dirbome ir dabar matome to vaisius. Prieš sezoną norėjome surinkti 5 mln. litų iš rėmėjų, galime pasidžiaugti, kad šiuo metu turime sutarčių už didesnę sumą ir tikrai nesustojome“, - sakė P. Motiejūnas.

Susitikimo metu taip pat akcentuota, kad sunkiausia kol kas pasiekti planuotą biudžetą iš bilietų pardavimų. „Šiuo metu esame surinkę vos daugiau nei pusę planuotos sumos. Lankomumas šį sezoną ženkliai krito. Visi sutiks, kad bilietų kainos tikrai prieinamos, tačiau susidomėjimas smuko. Norėtume visus paskatinti ateiti palaikyti žalgiriečius į areną, galbūt to ir tetrūksta iki pergalių“, - dėstė „Žalgirio“ direktorius.

Detaliai aptaręs finansinius klausimus, vadovas atsakinėjo klausimus apie komandos komplektavimą, pasipildymo naujais žaidėjais galimybes ir vadovavimą „Žalgirio“ arenai.

Didžiausia paskata – pilna „Žalgirio“ arena

Vėliau su „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais diskutavo ir komandos vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

„Ačiū, kad palaikote komandą, norėčiau, kad visi būtų tokie aktyvūs ir dalyvautų visapusiškame komandos palaikyme. Pilnoje arenoje ir žaidėjai kitaip nusiteikia, jaučia ir spaudimą stengtis, ir tuo pačiu jūsų tikėjimą“, - susitikimą pradėjo S. Štombergas.

Daugiausiai klausimų strategas sulaukė dėl banguojančio komandos žaidimo ir sirgalių nedžiuginančių rezultatų Lietuvos krepšinio lygoje.

„Kai kurių rungtynių rezultatai nedžiugino nieko – nei mūsų, nei vadovų, nei sirgalių. Ieškome priežasčių, kalbamės, nuteikiame rungtynėms. Bet iš patirties žinau, kad jei nesi pats nusiteikęs žaisti, tai niekas kitas to už tave nepadarys. Kita vertus negali reikalauti, kad jaunimas visada žaistų stabiliai gerai. Krepšininkas pasiekia savo geriausią formą maždaug 25 metų. Todėl didžiąją dalį komandos krepšininkų mes dar tik ruošiame ateičiai“, - Klubo nariams pasakojo vyriausiasis treneris.

Išsamiai papasakojęs apie komandos virtuvę S. Štombergas įsiamžino bendroje nuotraukoje su Garbės Klubo nariais.