Šešiais J. Valančiūno taškais ir atkarpa 14:6 mačą pradėję torontiečiai vėliau dar labiau padidino savo persvarą ir besibaigiant antram kėliniui pirmavo net 51:33.

„Raptors“ iniciatyvą savo rankose išlaikė iki pat lemiamo ketvirčio vidurio, kai dar buvo priekyje 87:79 (likus žaisti 6 min.), tačiau tuomet Dwane'as Casey nusprendė pakeisti sėkmingai kovojusį J. Valančiūną Amiru Johnsonu ir svečių reikalai labai greitai suprastėjo: „Pelicans“ iškart surengė spurtą 17:6 ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai – 96:93.

Likus žaisti vos 1 min. į aikštę grąžintas lietuvis prie kamuolio jau taip ir nebeprisilietė, tik stebėjo, kaip Kyle'as Lowry prametė tris metimus iš eilės, o „Raptors“ susitaikė su pralaimėjimu.

Iš viso per 36 min. J. Valančiūnas pelnė 17 taškų (5/10 dvitaškiai, 7/10 baudos) ir atkovojo 14 kamuolių bei rezultatyvumu nusileido tik dvigubai dažniau atakavusiam K. Lowry su 22 taškais (8/19 metimai iš žaidimo, 5/6 baudos).

Mūsiškiui, kuris dar perėmė 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 varžovo metimą, 1 kartą suklydo ir 3 sykius prasižengė, esant aikštėje rezultatas „Raptors“ naudai pakrypo +10 taškų (tai – geriausias rodiklis komandoje). Vienintelis kitas svečių žaidėjas, susitikimą baigęs su teigiamu rodikliu – Terrence'as Rossas (+2 taškai).

„Pelicans“ laimėti nesutrukdė ir tai, kad jie vertėsi net be trijų savo lyderių – Jrue Holiday'aus, Ryano Andersono ir Anthony Daviso.

„Pelicans“: Luke'as Babbittas 18 (4/5 tritaškiai), Alexis Ajinca 16, Norrisas Cole'as 15, Omeras Ašikas 14 (11 atk. kam.), Tyreke'as Evansas (12 rez. perd.) 13, Ericas Gordonas 11 taškų.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 22, Jonas Valančiūnas 17 (14 atk. kam.), Jamesas Johnsonas 15, DeMaras DeRozanas 14 (6/15 metimai iš žaidimo), Louisas Williamsas 9 taškai (1/8 metimas iš žaidimo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)