Lietuvos krepšinio rinktinė Eurobasket 2022 turnyrą pradės B grupės varžybomis Kelne, kur „Lanxess“ arenoje sužais penkerias rungtynes. Dvejas iš jų lietuviai žais savaitgalį.

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienį, 18.15 val. (Lietuvos laiku) Kazio Maksvyčio auklėtiniai surems ginklus su nugalėtojos titulą ginančia Slovėnijos rinktine, su kuria dar turi nesuvestų sąskaitų nuo pernykštės olimpinių žaidynių atrankos varžybų.

Rugsėjo 3 d., šeštadienį, 18.45 val. Lietuvos rinktinė susirems su Tokijo olimpinių žaidynių vicečempione Prancūzija.

Rugsėjo 4 d., sekmadienį, 15.30 val. lietuvių lauks akistata su grupės šeimininke Vokietijos rinktine.

Rugsėjo 6 d., antradienį, 18.15 val. Lietuvos rinktinės varžovais bus Vengrijos krepšininkai, su kuriais dar prieš tai (rugpjūčio 24 d.) K. Maksvyčio auklėtiniai išmėgins jėgas pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

Rugsėjo 7 d., trečiadienį, 15.30 val. Lietuvos rinktinė grupės varžybas užbaigs su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais.

Europos čempionate iš viso dalyvaus 24 komandos, padalintos į 4 grupes. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas. Kitų (A, C, D) grupių kovos organizuojamos atitinkamai Sakartvele (Tbilisis), Italijoje (Milanas) ir Čekijoje (Praha).

Visos atkrintamosios varžybos vyks Vokietijos sostinėje Berlyne, „Mercedes-Benz“.

Atkrintamosiose varžybose bus rengiami aštuntfinalio, ketvirtfinalio ir finalo etapai, taip pat rungtynės dėl bronzos.

Patekusi į aštuntfinalį, jame Lietuvos rinktinė žaistų su viena iš A grupės (Sakartvelas, Ispanija, Turkija, Belgija, Bulgarija, Juodkalnija) ekipų.

C grupėje varžysis Italija, Graikija, Kroatija, Ukraina, Didžioji Britanija, Estija. D grupėje – Čekija, Serbija, Lenkija, Suomija, Izraelis, Nyderlandai.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną.

Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją