Vaikystėje profesionalių krepšinio treniruočių nelankęs, tačiau puikiu krepšininku tapęs R. Šiškauskas sakė, kad vaikams galimybė taip anksti gauti profesionalų patarimų yra neįkainojama patirtis.

„Šaunu, kad pasirodyti ir būti pastebėtais gali ne tik vaikai iš žinomiausių krepšinio mokyklų, bet ir iš mažų miestelių, kurie turi mažiau galimybių“, – apie projekto prieinamumą visiems Lietuvos talentingiems krepšininkams kalbėjo 2003 metų Europos čempionas Šiškauskas. – Kalbant iš asmeninės patirties, man pačiam labai pasisekė, kad mane kažkas pastebėjo ir pasikvietė treniruotis toliau. Buvo begalė tokių vaikų, kurių potencialo niekas nepastebėjo ir, nors jie galėjo tapti labai gerais krepšininkais, tai neįvyko. Jeigu būtų buvusi tokia galimybė, aš pats tikrai būčiau norėjęs sudalyvauti tokiame projekte“.

„Treniruokitės, tobulėkite ir žaiskite taip, kad krepšinio gerbėjai norėtų Jums ploti atsistoję ir dėl Jūsų keltų triukšmą“, – trumpą, bet nuotaikingą palinkėjimą „Samsung kartos“ dalyviams išsakė T. Balaišis–Sėkla.

Tomas Balaišis-Sėkla, Ramūnas Šiškauskas, Mindaugas Lukošius ir Linas Kvedaravičius

„Nuolat ieškome naujovių ir siekiame inovacijomis palengvinti gyvenimą, o šiuo projektu norime suteikti galimybę jaunajai krepšininkų kartai augti, įgyvendinti savo svajones ir padrąsinti jaunuosius talentus siekti viršūnių bei tapti tikromis žvaigždėmis, spindėsiančiomis olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose. Pirmi „Samsung kartos“ metai buvo sėkmingi, į jį įsitraukė daug profesionalių trenerių ir krepšinio ekspertų, o šiemet, nudžiugino aktyvus jaunųjų krepšininkų dalyvavimas atrankose (...), – teigė projekto iniciatorių atstovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Keturiolika jaunųjų krepšinio talentų buvo atrinkti treniruotėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje rugsėjo mėnesį. Jaunuolius atrankose vertino legendinis treneris Vladas Garastas, taip pat Rūtenis Paulauskas, Mindaugas Lukošius, Eurelijus Žukauskas ir kiti nepriklausomi krepšinio ekspertai. Gabūs keturiolikmečiai visus metus turės galimybę savo įgūdžius lavinti su garsiausiais šalies treneriais ir bus ruošiami olimpinių jaunimo dienų varžyboms kitais metais.

„Šių metų projekto dalyviai yra vyresni, informaciją jie sugeba apdoroti greičiau ir imliau, skiriasi ir treniruočių pratimai. Tai yra įvadas į ateities rinktines. Kuo anksčiau pradėsime vaikus rinkti į vieną komandą, tuo jie greičiau bendraus ir galės sėkmingai atstovauti Lietuvai“, – įsitikinęs L. Kvedaravičius.

„Šiemet projektas turi vieną tikslą – išauginti 1999 metais gimusius vaikus artėjančią vasarą vyksiančioms olimpinių dienų varžyboms“, – pritarė ir treneris M. Lukošius, vaikams vedęs pirmą treniruotę. – Vasarą organizuojamos rinktinių stovyklos bus tarsi šio projekto pratęsimas – vaikai bus pažįstami, susižaidę. Manau, kad šis projektas bus naudingas ne tik vaikams, bet ir Lietuvos krepšinio federacijai“.

Šiemet projekte dalyvauja krepšininkai iš Vilniaus, Kretingos, Alytaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų. Tai – Vitalijus Kozys (Kretingos sporto mokykla), Grantas Vasiliauskas (Alytaus sporto ir rekreacijos centras), Tadas Vaičiūnas, Justinas Leganovičius (abu Šarūno Marčiulionio KA), Aidas Žitkus, Žilvinas Srėbalius, Ruslanas Čikunovas (visi – Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykla), Elvis Juozaitis, Benas Survila Bagdonavičius, Lukas Uleckas, Ignas Sargiūnas (visi – Arvydo Sabonio KC), Simas Mickeliūnas (Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras), Paulius Poška (Vilniaus krepšinio mokykla) ir Rokas Tamulevičius (Kauno KM „Aisčiai“).

„Tie keturiolika atrinktų vaikinų bandys įrodyti savo vertę, pasisemti žinių. Manau, kad per šiuos metus pasieksime tikrai gerų rezultatų ir subursime gerą komandą, kuri kitais metais atstovaus Lietuvai“, – sakė projekto ambasadorius L. Kvedaravičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)