Tokią informaciją Eltai patvirtino didžiausiu „Lietuvos ryto“ klubo dalininku pirmadienį tapęs europarlamentaras Antanas Guoga.

„Mes su ponu G. Vainausku apie viską pasikalbėjome išsamiai ir atvirai. Jis atsistatydina iš prezidento pareigų antradienį. Klubo vadovybė keičiasi. Esame atviri, kreipkitės, kas norite prisidėti“, – teigė A. Guoga.

Netrukus šią informaciją viešai patvirtino ir „Lietuvos ryto“ klubas.

A. Guoga perėmė dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio. Dalininkų susirinkime jis kontroliuos 2 balsus iš 4. Kitais „Lietuvos ryto“ dalininkais lieka Darius Gudelis ir Vilniaus savivaldybė.

Į kitas rankas klubas perėjo netrukus po skandalą sukėlusio G. Vainausko pasisakymo apie juodaodžius krepšininkus.

„Daugiau dviejų juodų, juodaodžių krepšininkų komandoje negali būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodaodžiais žaidėjais, juos treniruoti, mokyti, auklėti. Ir viskas susiklostė taip, kad mūsų komandoje atsirado keturi juodi, juodaodžiai žaidėjai. Ir jie susibūrė į tokią, kaip čia pasakyti, gaują. Negalima. Maksimaliai komandoje gali būti tik du juodaodžiai žaidėjai. Per savo 20 metų darbo praktiką aš galiu tai pasakyti. Daugiau jų negali būti ir visos komandos niekados neturėkit daugiau dviejų juodaodžių žaidėjų“, – „Lietuvos ryto“ televizijos „Lietuva tiesiogiai“ laidoje pareiškė G. Vainauskas.

Toks komentaras sulaukė aštrių reakcijų įvairiose pasaulio šalyse. Vakarų Europoje ir JAV žiniasklaidoje G. Vainauskas tiesiai šviesiai išvadintas rasistu, ESPN televizijos žurnalistai „Lietuvos ryto“ prezidentą tiesioginiame eteryje maišė su žemėmis.

Piktinosi ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, kuris praėjusią savaitę viešai užsiminė, kad artimiausiu metu „Lietuvos ryto“ klube įvyks permainos. Klubui priekaištauta ir dėl prastų rezultatų, pustuščių tribūnų.

A. Guoga – 43-ejų Australijos ir Lietuvos verslininkas, visų pirma išgarsėjęs kaip profesionalus pokerio žaidėjas Tony G.

Spalvinga asmenybė daug investavo į nekilnojamojo turo ir interneto projektus Lietuvoje, jam priklauso pramogų parkas Anupriškėse „TonyResort“, ne viena interneto parduotuvė tiek mūsų šalyje, tiek Australijoje.

A. Guoga 2010-2012 metais buvo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovu, užėmė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidento pareigas. Beje, iki praėjusių metų A. Guoga priklausė Liberalų sąjūdžiui ir buvo R. Šimašiaus bendrapartietis. Po 2016-ųjų pavasarį įvykusio Liberalų sąjūdžio kyšininkavimo skandalo, pasibaigusio partijos lyderio Eligijaus Masiulio atsistatydinimu, A. Guoga bandė įsitvirtinti vadovo poste, bet po kelias dienas trukusios suirutės iš partijos pasitraukė pats.

G. Vainauskas „Lietuvos ryto“ prezidentu buvo nuo pat 1997 metų, kuomet jo įkurtas klubas pakeitė iki tol sostinę šalyje ir užsienyje reprezentavusią Vilniaus „Statybą“. Praėjusią savaitę vykusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždaryme 20 metų klubo prezidento pareigas ėjęs G. Vainauskas apdovanotas specialiu ordinu.

Vis dėlto toks prizas buvo menka paguoda „Lietuvos ryto“ atstovams, šiemet turėjusiems tenkintis LKL bronza ir trumpu Europos taurės turnyro sezonu, kuris baigėsi nepatekus į atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)