Graikai rungtynių dieną surengė rytinę treniruotę, po kurios mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino Pirėjo klubo žaidėjai Patricas Youngas ir Georgios Printezis.

„Žalgiris“ turi puikų vyriausiąjį trenerį ir jie žaidžia kietą krepšinį, – kalbėjo dar birželio mėnesį Kaune svečiavęsis ir LKL finalo seriją stebėjęs P.Youngas. – Man patinka tas atsidavimas, kurį demonstruoja žalgiriečiai kiekvienoje dvikovoje. „Žalgirio“ pergalių ir pralaimėjimų balansas neatspindi, kokią iš tikrųjų gera yra ši ekipa. Ypatingai rungtyniaujant namų arenoje. Šiandien turėsime pademonstruoti visą savo potencialą, norėdami nugalėti „Žalgirį“ prieš jų sirgalius šioje gražioje arenoje. Darysime viską, kad laimėtume.“

P. Youngui antrino ir antras pagal rezultatyvumą „Olympiacos“ krepšininkas G. Printezis, renkantis po 11,9 taško Eurolygoje.

„Tai puiki komanda su geru treneriu. Galima puikiai matyti, kad žaidėjai „Žalgiryje“ yra atsidavę komandai. Tai labai svarbu. Žalgiriečiai gerai žaidžia gynyboje ir stengiasi propaguoti greitą krepšinį. Apskritai, jie žaidžia gražų akiai krepšinį bei kovoja su visomis ekipomis iki pabaigos“, – teigė graikas.

Viena žalgiriečių ir „Olympiacos“ krepšininkų dvikova 2016-aisiais metais jau įvyko. Tąsyk sausio 22 dieną „Žalgiris“ nugalėjo varžovus 75:55, o Šarūnas Jasikevičius šventė savo pirmąją pergalę Eurolygoje kaip vyriausias treneris. Minėtos „Top-16“ etapo rungtynės nebuvo itin sėkmingos „Olympiacos“ lyderiams – Vassiliui Spanouliui ir G.Printeziui, kurie kartu pelnė 12 taškų bei surinko tik du naudingumo balus.

Pirėjo klubo senbuvis G.Printezis teigė puikiai prisimenąs dvikovą Kaune, kuri neleido graikams praėjusiame sezone pratęsti pergalių serijos „Top-16“ etape.

„Žinoma, prisimenu tas rungtynes. Tąsyk pradėjome „Top-16“ etapą dvejomis puikiomis pergalėmis, tačiau tada pralaimėjome „Žalgiriu“. Po dar kelių nesėkmių praradome galimybes žengti į ketvirtfinalio etapą. Turime pasimokyti iš tokių rungtynių. Kaip bebūtų, abi komandos yra visiškai kitoje situacijoje – naujas sezonas, naujos komandos. Tikiuosi šįkart laimėsime mes“, – kalbėjo G. Printezis.

Aštuntąją pergalę Eurolygos rungtynėse Kaune medžiosiantys „Olympiacos“ krepšininkai žino savo pranašumą rungtynėse su „Žalgiriui“. Tai, anot P.Youngo, yra Pirėjo klubo atletiškumas.

„Manau, esame šiek tiek atletiškesnė ekipa. Komandoje turime du ypatingus krepšininkus, tikras legendas – Vassilį Spanoulį ir Giorgos Printezį. Jų lyderių savybes bei buvimas aikštėje leidžia mums kovoti su visomis komandomis“, – aiškino P. Youngas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)