Naudingiausias visoje Eurolygoje (vidutiniškai 22,7 naudingumo balai), geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių (9,9) ir ketvirtas pagal rezultatyvumą (15,6 taško) – taip šiame sezone rungtyniauja B. Marjanovičius.

Greta 26-erių vidurio puolėjo susigūžti gali net aukščiausias „Žalgirio“ žaidėjas Robertas Javtokas.

Ketvirtadienio E grupės lentelės kaimynų dvikovoje serbų milžinas bus vienas svarbiausių veiksnių ir galvosūkių žalgiriečių strategui Gintarui Krapikui.

„Visiškai išjungti iš žaidimo tokio ūgio žmogaus neįmanoma, nes jam lengviau nei kam kitam įmesti kamuolį. Stengsimės laikyti jį kuo toliau nuo krepšio, priversime prieš metant atlikti daugiau judesių, kad laiku spėtų ateiti pagalba“, – gynybos planą rengė Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris.

„Crvena Zvezda“ krepšininkams už nugaros „Kombank“ arenoje stovės ir 20 tūkst. sirgalių armija, neturinti lygių visoje Europoje, be to, savo aistruolių „raudonieji“ pastaruoju metu nenuliūdina – serbai laimėjo trejas rungtynes iš eilės skaičiuojant tiek Eurolygos, tiek Adrijos lygos mačus.

„Žiūrint į turnyrinę lentelę, laukia autsaiderių kova. Šiokį tokį pranašumą turi varžovai, nes antrą kartą iš eilės jie žais namuose, o mes – išvykoje. „Crvena Zvezda“ šiuo metu – lengvame pakilime, salė bus labai triukšminga“, – išvykdamas į Belgradą sunkiai viešnagei iškart nusiteikė G. Krapikas.

– Iš kurių Eurolygos žaidėjų būtų galima pasimokyti, kaip stabdyti B. Marjanovičių? – paklausėme „Žalgirio“ trenerio

– Kiek teko stebėti reguliaraus sezono rungtynių, jo nesustabdė beveik nė viena komanda. Jis pelnytai gavo naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo prizą. TOP-16 etape, kur varžovai jau yra galingesni, B. Marjanovičius nebe kiekvieną kartą sužaidžia taip įspūdingai. Tikimės, kad mes irgi rasime priemonių prieš jo žaidimą.

– Kaip jaučiasi nugaros skausmų kamuojamas R. Javtokas?

– Jis praleido paskutines rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje, nesitreniravo ir kitą dieną. Bet žinant, kokį didelį vidurio puolėją turi „Crvena Zvezda“, Robertas mums bus labai reikalingas. Ir jis tikrai eis į aikštę ir aukosis.

– Ar gruodį klubą papildęs Willas Cherry žaidžia taip, kaip tikėjotės?

– Nenorėčiau konkretizuoti, ko aš tikėjausi. Vis dėlto stabilumo ir progreso norėčiau didesnio. Kartais jis žaidžia pateisindamas viltis, kartais žaidimas šlubuoja.

– Tiek Atėnuose, tiek Barselonoje „Žalgiris“ pralaimėjo rungtynes jau pirmame kėlinyje. Išsiaiškinote, kas tai nulėmė?

– Mes puikiai žinome, kaip pavojinga atiduoti rungtynių pradžią tokioms komandoms. Jei namie žaidžiantis stiprus priešininkas pasijunta patogiai, netgi nuo atsarginių suolo pakilę krepšininkai žaidžia labai užtikrintai. Labai norisi tikėti, kad padarėme teisingas išvadas ir Belgrade tai nesikartos. Ar bus pasikeitimų starto penkete? Galbūt ir bus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)