Pirmoje tarpusavio dvikovoje sostinėje kauniečiai atrodė beviltiškai, nekokia kauniečių situacija ir LKL turnyrinėje lentelėje – pralaimėjimas šeštadienį lemtų, kad „Žalgiris“ liks ketvirtas. Tačiau žalgiriečiai į pamąstymus nesileidžia ir žada patys spręsti problemas nelaukiant kitų malonės.

Pralaimėjimą pavadino tragišku

Praėjusių metų pabaigoje „Žalgiris“ svečiuose vilniečiams pralaimėjo net 32 taškų skirtumu – 58:90.

„Tai buvo ne tik kad liūdnos – jos buvo tragiškos rungtynės. Vien tik pažiūrėjus į rezultatą... Tikrai didelei daliai Lietuvos krepšinio sirgalių sugadinome Kalėdas, bet toks jau yra sportas. Gal turime pasiteisinimą, gal ne pasiteisinimą, o priežastį, kad grįžome iš Bambergo, kur žaidėme labai sudėtingas rungtynes, labai svarbias rungtynes. Labai stipriai išsikrovėme tiek fiziškai, tiek morališkai, nes buvo pasiekta labai svarbi pergalė. Nebepavyko vyrų nuteikti vyrų kovai.

Nesvarbu, kokioje fazėje žaidi – rungtynės prieš „Lietuvos rytą“ visada būna principinės. Nepavyko nuteikti. Iš kitos pusės, jie tada turėjo daugiau laiko pasiruošti, dabar mes turėjome savaitę laiko pasiruošimui. Manau, mes tą laiką išnaudojome produktyviai ir tikimės sėkmingų rungtynių“, – teigia „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

Statistika – „Lietuvos ryto“ naudai

„Lietuvos rytas“ tvirtai pirmauja 11-os komandų LKL čempionate – vilniečiai laimėjo 17 rungtynių ir patyrė dvi nesėkmes. Tuo tarpu titulą ginantis „Žalgiris“ (15/4) – trečias. Kauniečius lenkia Klaipėdos „Neptūnas“ (15/4), kuris šį sezoną „Žalgirį“ parklupdė jau du kartus – 88:79 ir 81:73. Tiesa, žalgiriečiai atsigriebė LKF taurės turnyre – 91:67.

Pagal statistiką „Lietuvos rytas“ pranoksta „Žalgirį“ pagal daugumą rodiklių – vilniečiai pelno daugiausiai taškų (88,6), atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų (23,5), sostinės ekipos efektyvumas didžiausias (108,1).

„Žalgiris“ gali pasigirti, kad atkovoja daugiausiai kamuolių (39,8).

Vilniečių legionieriai taip pat tarp lyderių – Omaras Cookas atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų (6,6), Juanas Palacios pirmauja pagal efektyvumą (20,7).

„Tai yra viso reguliaraus sezono statistika. Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ visada būna kitokios ir statistiniai rodikliai dažnai skiriasi. Manau, šiuo atveju man nėra labai svarbu, kad jų statistiniai rodikliai yra geresni. Tegul būna rodikliai jų geresni ir po rungtynių, tačiau rungtynes mums reikia laimėti“, – sako G. Krapikas.

Į skaičiavimas nesileidžia

Jei „Žalgiris“ šeštadienį pralaimėtų, LKL reguliariajame sezone kauniečiai gali likti tik ketvirti. Tačiau G. Krapikas į skaičiavimas nesileidžia.

„Rungtynes reikia laimėti. Man visi tie pasvarstymai: atiduos, parduos, pasiduos, pasiūlys, išsirinks, pasirinks... Tai absoliučiai juokinga. Jei galvojate užduoti tokį klausimą, tai aš į jį tikrai neatsakysiu, nes ne mano darbas kažkokius gandus, spėliones ar dvejones komentuoti. Aš žiūriu, kaip laimėti rungtynes ir žiūriu į savo komandą“, – teigia treneris.

„Jei mes laimime – būname antri arba treti, jei pralaimime – ketvirti. Tačiau apie pralaimėjimą tikrai negalvojame. Mes stengiamės tobulėti ir gerinti savo žaidimą kiekvienose rungtynėse. Žinoma, žinau, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – principiniai varžovai. Pernai su jais žaidėme prieš Kalėdas ir tai tiesiog buvo blogos rungtynės. Mums reikia įdėti daugiau energijos, kad rungtynės būtų kitokios. Aš didžiuojuosi, kad galiu būti istorijos dalimi. Tikiuosi, kad šeštadienį būsime tinkamai pasiruošę“, – pridūrė jis.

Motyvacijos pakanka

Nors „Žalgiris“ pastaruoju metu persekioja nesėkmės, J. Dentmonas įsitikinęs, kad tai komandos noro nugalėti nesumažins.

„Atmosfera komandoje puiki. Visi sveiki ir sunkiai dirba ir galvoja, kaip gali pagelbėti komandai. Taip, pastarieji keli mėnesiai buvo sunkūs, keitėsi treneriai, reikėjo prisitaikyti prie jų sistemos. Tačiau tai nėra priežastis pralaimėti“, – aiškino J. Dentmonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)