Po tokio skaudaus pralaimėjimo vyriausias kauniečių treneris Gintaras Krapikas visų pirma išskyrė didelį klaidų skaičių.

„Pirmas penkias minutes pavyko apsiginti, nedarėme klaidų, „Lietuvos rytas“ toks priešininkas prieš kurį negalima daryti klaidų, nes jie jas iš karto paverčia taškais. Vėliau ta energija žaidėjams ateina ir padeda“, – ramiai kalbėjo G. Krapikas.

Jis neskubėjo versti kaltės ir tam, kad kauniečiai pirmą kartą žaidė mažoje „Lietuvos ryto“, o ne „Siemens“ arenoje: „Po pralaimėtų rungtynių galiu surasti dar 20 pasiteisinimų – grindys, sportbačiai ne tie. Tai mums negali turėti įtakos. Aišku įprasta žaisti didelėse arenose, bet nejaugi pasiduosi atėjęs“.

Po didžiosios pertraukos G. Krapikas bandė naują penketą, o rūbinėje žaidėjų neužlaikė.

„Nėra daug ką kalbėti, reikia kautis, o ne ieškoti didelių taktinių gudrybių, ko mes nepadarėme. Bandžiau kitus žaidėjus, norisi rungtynes užbaigti garbingai, o ne tik nuvaryti pagrindinius žaidėjus, kurie turi tempti komandą, bet jiems nesiseka. Sunku laimėti, kai priešininkas žaidžia taip energingai“, – sakė G. Krapikas.

Tuo tarpu vyriausias „Lietuvos ryto“ strategas Marcelo Nicola visus nuopelnus skyrė komandos žaidėjams.

„Aš labai didžiuojuosi savo komanda. Žinojau, kad toks žaidimas artėja, nes mačiau treniruotėse, kiek žaidėjai įdeda širdies, energijos, darbo ir pasiaukojimo. Kai taip dirbi, galiausiai tai atsiperka. Tu gali laimėti ar pralaimėti, bet dažniausiai nutinka geri dalykai“, – žaidėjus gyrė argentinietis.

„Rungtynes pradėjome su problemomis, bet prisitaikėme. Su tuo dirbu nuo pat atvykimo čia – kai iškyla bėdos, reikia toliau stengtis. Svarbiausia, kad niekada nesustojome, net pirmaudami 20-30 taškų. Tai labai svarbu. Didžiausi sveikinimai mano komandai, tai tik pradžia. Laukia kitas karas Turkijoje“, – sakė M. Nicola.

Iki šio mačo abi sezono tarpusavio dvikovas LKL pirmenybėse buvo laimėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Pirmąjį susitikimą „Siemens“ arenoje kauniečiai laimėjo po atkaklios kovos rezultatu 84:82. „Žalgirio“ arenoje vilniečiai turėjo pripažinti kauniečių pranašumą didesniu skirtumu - 91:77.

Žalgiriečiai vilniečius įveikė ir Lietuvos krepšinio federaicjos (LKF) taurės finale (82:76).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)