„Žalgirio“ vedlio žodžiai buvo tikslūs – į Kauno klubą sugrįžta vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas, komandoje lieka Saulius Štombergas bei prisijungia su I. Zouru ilgą laiką dirbęs graikas Thanasis Molyvdas. Individualiomis žalgiriečių treniruotėmis ir toliau rūpinsis visą vasarą su „Žalgiriui“ priklausančiais krepšininkais darbavęsis Priitas Vene.

Žalgiriečiai iki kaulų smegenų

Šiuo metu su Lietuvos vyrų rinktine Europos čempionatui besiruošiantis G. Krapikas į „Žalgirį“ sugrįžta po pusketvirtų metų pertraukos. Pastaruosius porą sezonų žalgirietis dirbo Mariupolio „Azovmash“ ir Kazanės „Unics“ komandose.

„Burdami trenerių štabą suderinome patirtį su jaunatviška energija. Tiek Gintaras, tiek Saulius – žalgiriečiai iki kaulų smegenų. G. Krapikas yra daug ko matęs ir toliau kaupia neįkainojamą patirtį Lietuvos rinktinėje. S. Štombergas „Žalgirio“ sistemoje dirba jau trejus metus ir šią vasarą užtikrintai debiutavo Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose. Saulius sparčiai tobulėja ir yra vienas perspektyviausių jaunųjų Lietuvos trenerių“, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovui antrino ir I. Zouros, pats prisidėjęs prie šių asistentų pasirinkimo.

„Gintaro ir Sauliaus atskirai pristatinėti nereikia, nes „Žalgirio“ gerbėjai juos puikiai pažįsta. Esu labai patenkintas, kad „Žalgirio“ trenerių kolektyve turime stiprių lietuvių, kurie gali įkvėpti šalies jaunuosius krepšininkus. Jie žalgiriečius pažįsta kaip nuluptus, todėl kartu ruošti komandą pergalėms mums bus daug lengviau“, - kalbėjo I. Zouros.

„Kad ir kur dirbčiau, „Žalgiris“ yra komanda, kuri visada traukia. „Žalgiris“ yra mano namai, kuriuose darbuotis yra mieliausia širdžiai. Esu žalias nuo galvos iki kojų, todėl džiaugiuosi, kad vėl galėsiu darbuotis komandos labui. Nors iki rugsėjo 23-iosios daugiausiai energijos skirsiu Lietuvos rinktinei, nuo „Žalgirio“ tikrai neatitrūksiu. Šį savaitgalį susitiksime su I. Zouru ir aptarsime visus komandos reikalus“, - planus atskleidė į Kauną sugrįžtantis G. Krapikas.

Jauniems žaidėjams netrūks ir individualių treniruočių

Prie „Žalgirio“ trenerių štabo prisijungęs 34-erių T. Molyvdas karjeros pradžioje padėjo I. Zourui darbuotis Atėnų „Panellinios“ komandoje. 2011 ir 2012 m. jis buvo I. Zouro asistentas Graikijos nacionalinėje rinktinėje. Šalia įprastų trenerio pareigų „Žalgiryje“ T. Molyvdas bus atsakingas ir už varžovų žaidimo video analizę. Praėjusį sezoną graikas dirbo Salonikų „Aris“ ekipoje.

„Treneris I. Zouros labai rekomendavo šį specialistą ir norėjo jį matyti savo komandoje. Mes tam neprieštaravome, - sakė „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas. - Didelį indėlį į komandos darbą įneš ir P. Vene. Iki šiol neturėjome trenerio, kuris su žaidėjais visą laiką dirbtų individualiai. Mūsų sistemoje bus daug pakankamai jaunų krepšininkų, kurie privalo treniruotis papildomai. Šį sezoną, nevykstant į tolimas keliones VTB Vieningoje lygoje, individualioms treniruotėms turėsime daug daugiau laiko“.

P. Vene su Lietuvos čempionų klubui priklausančiais krepšininkais „Žalgirio“ arenoje darbavosi visą vasarą. Padėkos žodžių jam negailėjo ir reabilitaciją po kelio operacijos tęsęs „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius.

„Lietuvoje yra mažai trenerių, kurie aukotų visą savo vasaros laiką ir kiekvieną dieną po du kartus padėtų krepšininkams treniruotėse. Su fizinio parengimo treneriu Nerijumi Navicku plušėjome treniruoklių salėje. Jis padėjo man atsistoti ant kojų, o P. Vene daug davė atgaunant sportinę formą krepšinio aikštelėje“, - pasakojo T. Klimavičius.

„Žalgirio“ dublerių treneriai nesikeičia

Prižiūrimas kito „Žalgirio“ fizinio parengimo trenerio Justino Grainio traumuotą petį vasarą stiprino ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

N. Navickas ir J. Grainys ir toliau bus atsakingi už žalgiriečių fizinį parengimą. Iš „Žalgirio“ dublerių ekipos į pagrindinę komandą persikelia gydytojas Vytautas Kailius. Antrą sezoną „Žalgirio“ žaidėjų sveikata padės rūpintis ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios „Žalgiris-2“ ekipos trenerių kolektyvas išliks mažai pasikeitęs. Su Lietuvos jaunimo rinktine pasaulio čempionato bronzą iškovojusiam vyriausiajam treneriui Tomui Masiuliui talkins Remigijus Bardauskas bei fizinio parengimo treneriai Aleksandras Kosauskas ir Rytis Sakalauskas. Jaunųjų žaidėjų sveikatą prižiūrės gydytojas Robertas Narkus ir į „Žalgirį“ sugrįžtantis masažuotojas Romas Petraitis.

Artimiausiu metu žalgiriečių laukia pora draugiškų turnyrų

Kitą savaitę žalgiriečiai dalyvaus tradiciniame turnyre Stepo Butauto taurei laimėti. Turnyras vyks legendinėje Kauno sporto halėje.

Rugpjūčio 30 d., penktadienį, 19.15 val. „Žalgiris“ susitiks su Rakverės „Tarvas“ komanda. Kiek anksčiau, 17.00 val., kitame pusfinalyje jėgas išmėgins Rygos VEF ir Dnepropetrovsko „Dnepr“ ekipos. Šeštadienį sporto halėje bus sužaistos rungtynės dėl trečiosios vietos (15.00 val.) ir finalas (17.00 val.).

Rugsėjo 7-10 d. Lietuvos čempionai rungtyniaus Klaipėdoje. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento ir šalies nusipelniusio trenerio Vlado Garasto taurės turnyre taip pat dalyvaus Vilniaus „Lietuvos ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Kijevo „Budivelnik“ ir „Nizhny Novgorod“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)