„Noriu išreikšti vyrams didžiulę padėką. Pradėjome atkrintamąsias varžybas tik iš ketvirtos vietos, pralaimėjome pirmą pusfinalio serijos dvikovą. Buvome absoliučiai priremti prie sienos. Bet krepšininkai išlaikė rimtį, nepasidavė emocijoms, nesistengė anksčiau laiko baigti sezoną galvodami, kad jis vis tiek ne kažin koks. Komanda parodė, kad nėra silpna, nes klupėdama ant kelių pajėgė atsistoti. Vyrai leidosi valdomi, pasidavė pastangoms juos motyvuoti, treniruotėse darė tai, ką reikėjo, ir tikėjo savimi“, – istorinės nesėkmės LKL pusfinalyje išvengusią ekipą liaupsino G. Krapikas, dėkojęs ir žaidėjus tinkamai paruošusiems fizinio pasirengimo treneriams.

Sulig teisėjo išmestu ginčo kamuoliu prasidėjusį ir iki paskutinio desperatiško „Lietuvos ryto“ įžaidėjo Zabiano Dowdello metimo besitęsusį nervų mūšį kauniečiai laimėjo 73:71.

Pro šalį skriejęs amerikiečio tritaškis buvo paskutinė ir toli gražu ne pati dėkingiausia šeimininkų proga išplėšti bent jau pratęsimą. Prieš tai Darius Songaila ir Omaras Cookas įsigudrino pramesti keturis baudos metimus iš eilės – tiesa, paskutinį jų O. Cookas specialiai paleido į lanką, suteikdamas komandos draugams šansą atkovoti kamuolį.

„Jie visi yra gyvi žmonės, įtampa ir juos veikia. Prieš tai Renaldas Seibutis irgi prametė dvi baudas, o tokio atvejo aš turbūt išvis nesu matęs“, – komentavo G. Krapikas.

Ne ką mažiau nei netaiklūs baudų metimai „Lietuvos rytą“ skandino varžovų iš rankų išmuštas pagrindinis ginklas – tritaškiai. Tiesa, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai trečiose pusfinalio rungtynėse jais nepiktnaudžiavo, iš toli atakavę tik 9 kartus (3/9 tritaškių, 33 proc. taiklumas). Savo puolimo smaigalį „Lietuvos rytas“ nukreipė į oponentų baudos aikštelę, kur prie lyderio vaidmens pusfinalyje nesikračiusio D. Songailos prisijungė ir Antanas Kavaliauskas, bet jų rezultatyvaus žaidimo kompensuoti toliašaudės artilerijos tylai nepakako.

„D. Songaila aktyviai žaidė visos serijos metu, o A. Kavaliauskas ne šiaip sau yra vienas kandidatų į nacionalinę rinktinę – pataikęs keletą gerų metimų jis taip pat atsipalaidavo iš pančių. Na, bet mes negalime visų uždengti, svarbu tai, kad laimėjome“, – sakė G. Krapikas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ kapitonas ir puolimo lyderis Paulius Jankūnas neabejojo, jog svarbiausias jo komandos nuopelnas buvo surakintas O. Cookas.

„Pirmiausia, laimėjome dėl savo gynybos prieš O. Cooką. Jis yra perdavimų meistras, visi matėme, ką jis išdarinėdavo prieš Kalėdas, o pusfinalyje nebuvo nieko panašaus“, – džiaugėsi aukštaūgis.

„Savo gynybos schemose koncentravomės ties O. Cooku, ir tai buvo geras sprendimas. Vykusiai gynėmės nuo jo žaidimo du prieš du, nėjome į nemotyvuotą pagalbą ir taip nepalikome laisvės varžovų snaiperiams“, – antrino G. Krapikas.

Be pasiteisinusių taktinių sprendimų žalgiriečiai nurodė ir dar vieną aplinkybę, padėjusią pirmą kartą šiame sezone triumfuoti „Siemens“ arenoje.

„Ačiū mūsų fanams, kurie čia susirinko. Manau, jų buvo daug daugiau nei vietinės komandos gerbėjų“, – už palaikymą dėkojo P. Jankūnas.

„Nesitikėjau, kad tiek sirgalių šiandien „Siemens“ arenoje palaikys „Žalgirį“. Ačiū jiems už tai“, – nustebintas buvo ir G. Krapikas.

Finale kauniečiams teks varžytis su Klaipėdos „Neptūnu“ arba Prienų „Tonybet“ – antroji pusfinalio serija startuos ketvirtadienį. G. Krapikas pripažino, jog išlaikyti krepšininkų koncentraciją įveikus principinius priešininkus bus nemenkas iššūkis.

„Bus rimtas uždavinys vėl sukelti vyrus į kovą, įtikinti juos, kad čermpionatas dar nesibaigė. Nes kitu atveju mes galime tapti nacijos kvailiais. Laisvos dienos žaidėjai nusipelnė, bet paskui sudarysime treniruočių planą, dirbsime ir aikštėje, ir rūbinėje, kad parengtume ir krepšininkų galvas. O gerai tai, kad visą būsimų priešininkų pusfinalio seriją galėsime stebėti tiesiogiai“, – kalbėjo G. Krapikas.

„Finale tikimės dar didesnės kovos. Bus dar daugiau rungtynių, o priešininkas bus dar sunkesnis“, – nuraminti trenerį dėl žaidėjų požiūrio į sezono finišą paskubėjo P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)