1991-ųjų birželio 6-ąją „Kalev“ komanda tapo paskutine legendiniu vadinamo Sovietų Sąjungos čempionato nugalėtoja. Tai – viena ryškiausių pergalių Estijos krepšinio istorijoje, kurios 25-metį šiemet nuspręsta paminėti įspūdingu renginiu.

„Šis „Kalev“ čempionų titulas – vienas iš reikšmingesnių įvykių Estijos sporto istorijoje, todėl jubiliejaus proga pergalę mes nusprendėme priminti ne tik tiems, kas prieš ketvirtį amžiaus palaikė „Kalev“ komandą, bet ir jaunąjai krepšinio gerbėjų kartai, ne itin daug žinančiai apie tą istorinę pergalę“, – sakė pagrindinis renginio organizatorius ir vyriausiasis DELFI.ee redaktorius Urmo Soonvaldas.

Anot jo, „auksinis „Kalev“ kelias ir šalies valstybės nepriklausomybės atkūrimas – tai du paraleliniai procesai, dėl kurių tuo metu išgyveno ir triumfavo visa Estija.

Nors tąsyk „Kalev“ finale kovėsi su tuometinio Leningrado „Spartak“ krepšininkais, organizatoriai į šventę nusprendė pakviesti ne rusus, o „Žalgirį“, kuris dėl politinės situacijos ir sovietų agresijos jau buvo nutraukęs dalyvavimą Sovietų Sąjungos pirmenybėse .

„Renginio tikslas – priminti svarbius mūsų sporto istorijos momentus ir mėgautis krepšinio mačo grožiu. Žinoma, jokio mirtino finalo mūšio ant parketo žiūrovai nepamatys, tačiau tai bus krepšinio legendų mačas – legendų, kurių žaidimas sirgaliams turėtų sukelti ne vieną malonų prisiminimą“, – pažymėjo U. Soonvaldas.

„Žalgirio“ garbę Taline gins įvairių kartų krepšininkai, tarp kurių bus ir olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius. Be jo, į Estiją vyks Vaidas Jurgilas, Darius Lukminas, Aurimas Palšis, Gintaras Staniulis, Romanas Brazdauskis, Darius Sirtautas, Virginijus Jankauskas, Vidmantas Mačiulis, Algimantas Stasys Anužis, Robertas Ragauskas, Darius Dimavičius. Delegacijai vadovaus ir komandos vyriausiojo trenerio pareigas eis Anatolijus Čiupkovas.

Tuo metu „Kalev“ garbę gins Tiitas Sokkas, Aivaras Kuusmaa, Sergejus Babenka, Rauno Pekha ir kiti praeityje garsūs estų krepšininkai. „Kalev“ komandos trenerio pareigas eis Jaakas Salumetsas, savo laiku dirigavęs ir „Žalgirio“ ekipai.

Renginio metu sirgaliams bus rengiami įvairūs konkursai, apdovanoti geriausi Estijos metų krepšininkai.

Bilietais į šį renginį jau prekiaujama ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)