Krepšinio aistruoliai jau netrukus galės pajusti, kaip istorinę Lietuvos krepšiniui vasarą išgyveno tie, už kuriuos kumščius laikė visa šalis.

Režisieriaus Andriaus Lekavičiaus vadovaujama komanda nuo pat pasirengimo 2011 metų Europos pirmenybėms pradžios fiksavo kiekvieną trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtinių žingsnį, treniruotėse liejamą prakaitą, rūbinėje trykstančias emocijas, procedūriniame kambaryje krečiamas išdaigas. Kaip juokauja filmo kūrėjai, atverti durų nepavyko tik į žaidėjų viešbučio kambarius ir dušus.

Juostoje atvirai pristatomas nepagražintas rinktinės gyvenimas: krepšininkai tik pirmosiomis dienomis kiek varžėsi filmavimo grupės, o vėliau užmiršo apie juos sekančias kameras.

„Per pirmą treniruotę pamačiau kažkokius vyrus su kameromis ir nelabai supratau, kas čia vyksta. Bet greitai ėmėme jų nepastebėti, nes jie dirbo labai tyliai“, – pasakojo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.
„Aktoriais tikrai nesijautėme – tiesiog gyvenome savo gyvenimą, dirbome savo darbą“, – prisiminė R. Javtokas.

Pasak režisieriaus A. Lekavičiaus, per du mėnesius filmavimo nekilo jokių rimtesnių nesusipratimų. Jau pirmą treniruočių stovyklos dieną jis su K. Kemzūra aptarė savo darbo tvarką, kurios vėliau griežtai laikėsi. Gerokai anksčiau režisierius gavo rinktinės atstovo spaudai Lino Kunigėlio leidimą imtis ambicingo projekto, nors pastarasis iš pradžių bandė gesinti filmo autorių entuziazmą.

„Iš karto pagąsdinau, kad nufilmuoti tokią juostą bus daug sunkiau nei kokį nors vaidybinį filmą. Bet vyrai buvo drąsūs, nepabūgo, be to, aš ir pats mąsčiau, kad Lietuvoje vyksiantį čempionatą reikia kaip nors įamžinti“, – kalbėjo L. Kunigėlis, tapęs filmo vykdomuoju prodiuseriu ir pats fiksavęs krepšininkus rūbinėje.

Tuo tarpu K. Kemzūra, kurio įkvepiančios kalbos prieš rungtynes tapo viena iš juostos vinių, prisipažino prieš debiutą kine besijaučiantis truputį nejaukiai.

„Man nepatinka susireikšminti, o ir mūsų rezultatas čempionate nebuvo toks, apie kurį verta rašyti knygas. Paprastai nemėgstu nei klausyti, nei žiūrėti į save per televizorių, bet šįsyk bus smalsu, o sirgaliai galės bent šiek tiek pajusti tai, ką jautėme mes, ir kiek mums tai kainavo“, – sakė treneris.

Filmo „Mes už... Lietuvą!“ premjera visos Lietuvos kino teatruose įvyks gegužės 31 d.

Vaizdo reportaže įspūdžiais dalinasi ne tik filmo kūrėjai, bet ir jame pagrindinius vaidmenis atlikę krepšininkai R. Javtokas ir J. Valančiūnas bei rinktinės vyr. treneris K. Kemzūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)